BORIGO - Középpontban a bor - Online bormagazin
HARDCORE

A nyáron volt szerencsénk Portóban csatangolni, nagycikkünk a magazin 112. számában olvasható. E helyen két nagy Házzal ismerkedhetünk meg, mintegy kedvcsinálóként.
Augusztusi tesztjeinket bemutató kétrészes sorozatunk második részében a kadarkák és a pinot noirok mellett pár igazán érdekes fajta is terítékre kerül.
Általában augusztusban tartjuk a "burgundi típusú" vörösborok tesztjeit, ezúttal is így volt. Elsőként a kékfrankosokat mutatjuk be.
Már öt éve, hogy utoljára Szardíniáról írtunk (2018. októberi szám), akkor egy budapesti kóstoló nyomán. Most úgy adódott, hogy Konkoly Mihály állandó szakértőnk a szigeten járt, így két borászatot is bemutathatunk.
Általában áprilisban tartjuk a minusz negyedik évjárat értékelő nagytesztjét, ez most sem volt másként. Kicsit egyhangú az utolsó hét-nyolc év értékelési sormintája, de aligha bánjuk! Sorozatunk harmadik (utolsó) részében a merlot-kat, syrah-kat és az egyebeket mutatjuk be.
Általában áprilisban tartjuk a minusz negyedik évjárat értékelő nagytesztjét, ez most sem volt másként. Kicsit egyhangú az utolsó hét-nyolc év értékelési sormintája, de aligha bánjuk! Sorozatunk második részében a két cabernet-t mutatjuk be.
Általában áprilisban tartjuk a minusz negyedik évjárat értékelő nagytesztjét, ez most sem volt másként. Kicsit egyhangú az utolsó hét-nyolc év értékelési sormintája, de aligha bánjuk! Sorozatunk első részében a házasításokat és a bikavéreket mutatjuk be.
Nem sokszor történt meg, hogy már áprilisi számunkban lehoztuk a rosé tesztet, de úgy látjuk, ez egy ideig így fog maradni. Közel 50 tétel között lehet válogatni, újra van 90 pontos rosénk, és ez a legjobb hír!
Ez nem ének itt kérem szépen, hanem borkóstoló a javából! Hogy mit takar a „dallamocska”, hamar kiderül.
2022. februári, 103. számunk másik címlapsztorija a tokaji pezsgő. A témában több megszólalást is közlünk, ez a cikkünk az alapokat feszegeti.
A BORIGO 103., februári számának címlapjára a tokaji pezsgő és a fenti két nagyszerű aszú évjárat került. A szám tesztrovatában egymásnak is feszült e két évjárat, és a végén ki is adtuk a végleges évjárat értékelést mindkettőnek.
Csaknem 30 matuzsálem korú syrah-t kóstolt szerkesztőségünk, amelyekből a legjobbakat a nagyérdemű is megkóstolhatta a BORIGO Syrah Vintage nevű rendezvényen. A muzeális borokat bemutató sorozat aktuális főszereplője a Rhone és Ausztrália meghatározó kékszőlő-fajtája, a syrah vagy shiraz volt.
Kevés kóstoló elé szoktunk olyan komoly várakozással tekinteni, mint a rendes éves Brunello horizontális bemutató, amelyet általában az év elején, a februári montalcino-i rendezvényt követően tartunk. Jól tudjuk, hogy ez miért is került át őszre, de a 2016-os Brunello évjárat megérte a várakozást.
Idei tavaszunk és nyarunk bizonyos szempontból kuszább lett, mint a 2020, köszönhetően a remek 100. számnak. Így aztán hordóminta riportjaink során sem akkor és úgy jutottunk el bizonyos célpontjainkra, amikor szerettünk volna, de amit elterveztünk, azt be is végeztük.
Nyáron - eltérve picit a szokásostól - kizárólag a kékfrankosokat és a pinot noirokat teszteltük. Másodikként a pinot-kat szerkesztjük ki.
Nyáron - eltérve picit a szokásostól - kizárólag a kékfrankosokat és a pinot noirokat teszteltük. Elsőként a kékfrankos tesztet közöljük.
A kárpát-medencei kékszőlő fajták tesztjét minden évben különös figyelemmel várjuk. A kadarkák, portugieserek esetében az elmúlt években volt hiányérzetünk, de ezúttal sokkal kevésbé lehet.
2021 késő tavaszán végiglátogattuk két déli borvidékünket, hogy kiderítsük, ott is annyira jó-e az évjárat mint máshol a Dunántúlon… A második részben három szekszárdi pince kerül sorra.
A könnyű, az előző évből származó fehérborok tesztjét minden évben a nyárra időzítjük. Ezúttal a 2020-asok kerültek terítékre, a második részben az olaszrizlingek és a sauvignon blanc-ok következnek.
A könnyű, az előző évből származó fehérborok tesztjét minden évben a nyárra időzítjük. Ezúttal a 2020-asok kerültek terítékre, az első részben az illatos fajtákat mutatjuk be.

Archívum >>

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
HARDCORE

A nyáron volt szerencsénk Portóban csatangolni, nagycikkünk a magazin 112. számában olvasható. E helyen két nagy Házzal ismerkedhetünk meg, mintegy kedvcsinálóként.
Augusztusi tesztjeinket bemutató kétrészes sorozatunk második részében a kadarkák és a pinot noirok mellett pár igazán érdekes fajta is terítékre kerül.
Általában augusztusban tartjuk a "burgundi típusú" vörösborok tesztjeit, ezúttal is így volt. Elsőként a kékfrankosokat mutatjuk be.
Már öt éve, hogy utoljára Szardíniáról írtunk (2018. októberi szám), akkor egy budapesti kóstoló nyomán. Most úgy adódott, hogy Konkoly Mihály állandó szakértőnk a szigeten járt, így két borászatot is bemutathatunk.
Általában áprilisban tartjuk a minusz negyedik évjárat értékelő nagytesztjét, ez most sem volt másként. Kicsit egyhangú az utolsó hét-nyolc év értékelési sormintája, de aligha bánjuk! Sorozatunk harmadik (utolsó) részében a merlot-kat, syrah-kat és az egyebeket mutatjuk be.
Általában áprilisban tartjuk a minusz negyedik évjárat értékelő nagytesztjét, ez most sem volt másként. Kicsit egyhangú az utolsó hét-nyolc év értékelési sormintája, de aligha bánjuk! Sorozatunk második részében a két cabernet-t mutatjuk be.
Általában áprilisban tartjuk a minusz negyedik évjárat értékelő nagytesztjét, ez most sem volt másként. Kicsit egyhangú az utolsó hét-nyolc év értékelési sormintája, de aligha bánjuk! Sorozatunk első részében a házasításokat és a bikavéreket mutatjuk be.
Nem sokszor történt meg, hogy már áprilisi számunkban lehoztuk a rosé tesztet, de úgy látjuk, ez egy ideig így fog maradni. Közel 50 tétel között lehet válogatni, újra van 90 pontos rosénk, és ez a legjobb hír!
Ez nem ének itt kérem szépen, hanem borkóstoló a javából! Hogy mit takar a „dallamocska”, hamar kiderül.
2022. februári, 103. számunk másik címlapsztorija a tokaji pezsgő. A témában több megszólalást is közlünk, ez a cikkünk az alapokat feszegeti.
A BORIGO 103., februári számának címlapjára a tokaji pezsgő és a fenti két nagyszerű aszú évjárat került. A szám tesztrovatában egymásnak is feszült e két évjárat, és a végén ki is adtuk a végleges évjárat értékelést mindkettőnek.
Csaknem 30 matuzsálem korú syrah-t kóstolt szerkesztőségünk, amelyekből a legjobbakat a nagyérdemű is megkóstolhatta a BORIGO Syrah Vintage nevű rendezvényen. A muzeális borokat bemutató sorozat aktuális főszereplője a Rhone és Ausztrália meghatározó kékszőlő-fajtája, a syrah vagy shiraz volt.
Kevés kóstoló elé szoktunk olyan komoly várakozással tekinteni, mint a rendes éves Brunello horizontális bemutató, amelyet általában az év elején, a februári montalcino-i rendezvényt követően tartunk. Jól tudjuk, hogy ez miért is került át őszre, de a 2016-os Brunello évjárat megérte a várakozást.
Idei tavaszunk és nyarunk bizonyos szempontból kuszább lett, mint a 2020, köszönhetően a remek 100. számnak. Így aztán hordóminta riportjaink során sem akkor és úgy jutottunk el bizonyos célpontjainkra, amikor szerettünk volna, de amit elterveztünk, azt be is végeztük.
Nyáron - eltérve picit a szokásostól - kizárólag a kékfrankosokat és a pinot noirokat teszteltük. Másodikként a pinot-kat szerkesztjük ki.
Nyáron - eltérve picit a szokásostól - kizárólag a kékfrankosokat és a pinot noirokat teszteltük. Elsőként a kékfrankos tesztet közöljük.
A kárpát-medencei kékszőlő fajták tesztjét minden évben különös figyelemmel várjuk. A kadarkák, portugieserek esetében az elmúlt években volt hiányérzetünk, de ezúttal sokkal kevésbé lehet.
2021 késő tavaszán végiglátogattuk két déli borvidékünket, hogy kiderítsük, ott is annyira jó-e az évjárat mint máshol a Dunántúlon… A második részben három szekszárdi pince kerül sorra.
A könnyű, az előző évből származó fehérborok tesztjét minden évben a nyárra időzítjük. Ezúttal a 2020-asok kerültek terítékre, a második részben az olaszrizlingek és a sauvignon blanc-ok következnek.
A könnyű, az előző évből származó fehérborok tesztjét minden évben a nyárra időzítjük. Ezúttal a 2020-asok kerültek terítékre, az első részben az illatos fajtákat mutatjuk be.

Archívum >>