|
Az Etyeki Kúria június végén ismét megtartja emblematikus rendezvényét, a ChardonnÉjt.
|  |
Látjátok feleim szümtükkel mik vogymuk. Pontosabban hogy a rozék mik vogymuk, vagy vogymukok, a fene sem tudja. Mármint a színük, hogy az milyen.
| |
Vagyis örökmozgó – ez jutott eszünkbe elsőre Koch Csabáról, amikor hírét vettük, hogy villányi, pontosabban diósviszlói birtokán megint valami nagy dobásra készül.
| |
Sok minden változott azóta a Zelnánál, hogy tavaly hordómintázni voltunk. Előbb a BORIGO-ban is ötcsillagos eredményt elért 2021-es alap Olaszrizlingük kapott 97 pontot és Platinum díjat a Decanter World Wine Awardson 2022 júniusában, majd az őszi Michelin kalauz ajánlott étteremként jelölte meg a füredi sétányon található borbárjukat.
| |
Hogy micsoda? Nyugalom, mi sem tudtuk mi az, amíg Csíki Sándor el nem magyarázta...
| |
2023. április 21-én tartotta budapesti bemutatóját a Soproni borvidék. A tizenhat pincészet borain túl termőhelyi mesterkurzuson is részt vehettek a látogatók.
| |
Minden évben április 17-én tartják a Malbec World Day-t, amelyet az argentin bormarketing hozott létre tizenhárom évvel ezelőtt. Féltucat remek tételt mutatunk be...
| |
Egy esemény keretében mutatta be a St. Andrea borászat új, 2019-es Merengő Bikavérét, valamint az új címkecsalád első darabjait, amelyeket természetesen Ipacs Géza tervezett.
| |
Ha jól számoljuk, idén 12. alkalommal rendezték meg az Etyeki Kúriánál a Pinot Noir Vertikális Kóstolót. 15 tétel, nem csak Kúria, nem csak muzeális borok.
| |
Bormarketing stratégia, zérótolerancia, eredetvédelem, generációváltás, szőlőtermesztés és klímavédelem, kóstolós masterclassok? Ez csak néhány téma, amiről szó lesz március 3-án, a 11. Borkonferencián.
| |
Három év után ismét a szokásos időpontban várják Csopakra az olaszrizling szerelmeseit.
| |
2023-ban immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Magyarország egyik fő fajtája tiszteletére rendezett eseményt.
|  |
Megjelent a BORIGO TOP100, ezzel együtt pedig kiderült az ÉV BORA is. A borászat a Patricius, amelynek birtokigagatójával hosszabban beszélgettünk.
| |
Magyar-szerb, határon átívelő projekt indult a kadarka termesztéséért, készítéséért.
| |
Ronn Wiegand az első volt a világon, aki a Master Sommelier és a Master of Wine vizsgát is sikerrel tette le. Látta San Francisco aranykorát és asszisztált a Napa-völgy felemelkedéséhez, de a boros élete mellett költőnek sem utolsó. Ráadásul Prácser Hajnalka férjeként éppen Tokajban él, itt is tudtunk beszélgetni vele néhány órát.
| |
Egy esemény sok váratlan fordulatot tartogat, amit kiállítóként nem lehet kontrollálni. Talán mégsem a fohász az egyetlen eszköz, ami felé fordulhatunk: egy szuperpraktikus kínáló pult, a WEM stand alkotóival beszélgettünk.
| |
A KOLLÁZS - Brasserie & Bar új gasztronómiai koncepciót vezetett be, amely Győrffy Árpád executive chef vezetésével a francia marché, piaci élményt igyekszik elhozni a Gresham Palotába.
|  |
Idén is meghirdette a Vylyan Pincészet Bogyólé címkepályázatát. Az év első vörösborának címkéjét minden évben képzőművészet szakos egyetemi hallgatók között hirdetik meg, a győztes pályamű pedig felkerül a borászat palackjaira.
|  |
2022 október 13-án, Budapesten debültáltak Agárdi Amphora néven a világ legelső amforában érlelt pálinkái, amelyek limitált mennyiségben kereskedelmi forgalomban is kaphatóak.
| |
2022. november 13-16. között hagyományteremtő szándékkal rendezi a Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) a Tokaj Wine Congress-t, amelyen 15 ország szakemberei adnak elő.
| Archívum >>
|
 |
|