BORIGO - Középpontban a bor - Online bormagazin
AKTUÁLIS

Három év után ismét a szokásos időpontban várják Csopakra az olaszrizling szerelmeseit.
2023-ban immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Magyarország egyik fő fajtája tiszteletére rendezett eseményt.
Megjelent a BORIGO TOP100, ezzel együtt pedig kiderült az ÉV BORA is. A borászat a Patricius, amelynek birtokigagatójával hosszabban beszélgettünk.
Magyar-szerb, határon átívelő projekt indult a kadarka termesztéséért, készítéséért.
Ronn Wiegand az első volt a világon, aki a Master Sommelier és a Master of Wine vizsgát is sikerrel tette le. Látta San Francisco aranykorát és asszisztált a Napa-völgy felemelkedéséhez, de a boros élete mellett költőnek sem utolsó. Ráadásul Prácser Hajnalka férjeként éppen Tokajban él, itt is tudtunk beszélgetni vele néhány órát.
Egy esemény sok váratlan fordulatot tartogat, amit kiállítóként nem lehet kontrollálni. Talán mégsem a fohász az egyetlen eszköz, ami felé fordulhatunk: egy szuperpraktikus kínáló pult, a WEM stand alkotóival beszélgettünk.
A KOLLÁZS - Brasserie & Bar új gasztronómiai koncepciót vezetett be, amely Győrffy Árpád executive chef vezetésével a francia marché, piaci élményt igyekszik elhozni a Gresham Palotába.
Idén is meghirdette a Vylyan Pincészet Bogyólé címkepályázatát. Az év első vörösborának címkéjét minden évben képzőművészet szakos egyetemi hallgatók között hirdetik meg, a győztes pályamű pedig felkerül a borászat palackjaira.
2022 október 13-án, Budapesten debültáltak Agárdi Amphora néven a világ legelső amforában érlelt pálinkái, amelyek limitált mennyiségben kereskedelmi forgalomban is kaphatóak.
2022. november 13-16. között hagyományteremtő szándékkal rendezi a Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) a Tokaj Wine Congress-t, amelyen 15 ország szakemberei adnak elő.
2022. szeptember 23-25. között Sopronban, a Deák tér téren rendezik meg az első Soproni Borzsongást, amelynek során a borvidék 19 borászata mellett minőségi gasztró és kulturális programokkal várják a vendégeket az egész országból.
Régóta emlegetjük ezeken a hasábokon, hogy nincs kihasználva a magyar borexport potenciálja, illetve azt is, hogy ennek oka leginkább a humán erőforrás hiányában keresendő. Éppen ezért örültünk meg különösen, amikor megismertük Veér Bálintot és Marek Balázst, akik – láss csodát – italexport ügynökséget alapítottak.
A nyár kedvenc fröccsbora a könnyed, mégis tartalmas rosé vagy rozé, ami színében a lazactól a pinkig, ízében az epertől a málnáig sok mindent felidézhet, attól függően, hogy hol és miként készült. No de mi is ez a kategória, hol helyezkedik el a borfajták között, és egyáltalán honnan származik?
Az Agrármarketing Centrum idén először rendezi meg a hazai borok népszerűsítését célzó rendezvényt Hungarian Wine Summit néven.
Bátor vállalkozás a pandémia időszakában éttermet nyitni, de még bátrabb, aki mindezt nem a fővárosban, hanem Budapesttől mintegy negyven percre, például Dabason teszi.
Kiss Gábor borászata gyakorlatilag egyidős a BORIGO-val, már 2005. áprilisi, 4. számunkban anyagot készítettünk az akkor még poétikusan fiatal borásszal. 2021 decemberében ő lett a BORIGO 100 meglepetésembere, és persze ezúttal is igaz, amit több évben leírtunk már: Nincs is ebben semmi meglepetés.
Először rendezték meg két helyszínen az Egyesült Királyságban a Furmint February eseményt, Londonban és Edinburgh-ban. Az Egyesült Királyságban negyedik alkalommal szervezett furmint bemutató két helyszínét és az ott tartott három mesterkurzust a nagy érdeklődés indokolta.
A március 4-i Borkonferencia izgalmas, megreformált programmal jelentkezik. A szervezők gyorsítanak a tempón és az eddigieknél is jobban bevonják a résztvevőket az eseményekbe.
Csíki Sándor évzáró esszéje ugyanolyan komoly és ugyanolyan szórakoztató, mint az eddigiek voltak. Ezúttal a molekurális gasztronómia kérdéseit feszegeti újra.
2021 nyarán egyedi koncepcióval nyitotta meg kapuit a budapesti borbár kultúra legújabb darabja, a SOLID, a Hotel RUM hetedik emeletén, a budapesti Királyi Pál utcában. A borbár a sikeres, Michelin-csillagos fine dining étterem, a SALT kistestvére.

Archívum >>

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS

Három év után ismét a szokásos időpontban várják Csopakra az olaszrizling szerelmeseit.
2023-ban immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Magyarország egyik fő fajtája tiszteletére rendezett eseményt.
Megjelent a BORIGO TOP100, ezzel együtt pedig kiderült az ÉV BORA is. A borászat a Patricius, amelynek birtokigagatójával hosszabban beszélgettünk.
Magyar-szerb, határon átívelő projekt indult a kadarka termesztéséért, készítéséért.
Ronn Wiegand az első volt a világon, aki a Master Sommelier és a Master of Wine vizsgát is sikerrel tette le. Látta San Francisco aranykorát és asszisztált a Napa-völgy felemelkedéséhez, de a boros élete mellett költőnek sem utolsó. Ráadásul Prácser Hajnalka férjeként éppen Tokajban él, itt is tudtunk beszélgetni vele néhány órát.
Egy esemény sok váratlan fordulatot tartogat, amit kiállítóként nem lehet kontrollálni. Talán mégsem a fohász az egyetlen eszköz, ami felé fordulhatunk: egy szuperpraktikus kínáló pult, a WEM stand alkotóival beszélgettünk.
A KOLLÁZS - Brasserie & Bar új gasztronómiai koncepciót vezetett be, amely Győrffy Árpád executive chef vezetésével a francia marché, piaci élményt igyekszik elhozni a Gresham Palotába.
Idén is meghirdette a Vylyan Pincészet Bogyólé címkepályázatát. Az év első vörösborának címkéjét minden évben képzőművészet szakos egyetemi hallgatók között hirdetik meg, a győztes pályamű pedig felkerül a borászat palackjaira.
2022 október 13-án, Budapesten debültáltak Agárdi Amphora néven a világ legelső amforában érlelt pálinkái, amelyek limitált mennyiségben kereskedelmi forgalomban is kaphatóak.
2022. november 13-16. között hagyományteremtő szándékkal rendezi a Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) a Tokaj Wine Congress-t, amelyen 15 ország szakemberei adnak elő.
2022. szeptember 23-25. között Sopronban, a Deák tér téren rendezik meg az első Soproni Borzsongást, amelynek során a borvidék 19 borászata mellett minőségi gasztró és kulturális programokkal várják a vendégeket az egész országból.
Régóta emlegetjük ezeken a hasábokon, hogy nincs kihasználva a magyar borexport potenciálja, illetve azt is, hogy ennek oka leginkább a humán erőforrás hiányában keresendő. Éppen ezért örültünk meg különösen, amikor megismertük Veér Bálintot és Marek Balázst, akik – láss csodát – italexport ügynökséget alapítottak.
A nyár kedvenc fröccsbora a könnyed, mégis tartalmas rosé vagy rozé, ami színében a lazactól a pinkig, ízében az epertől a málnáig sok mindent felidézhet, attól függően, hogy hol és miként készült. No de mi is ez a kategória, hol helyezkedik el a borfajták között, és egyáltalán honnan származik?
Az Agrármarketing Centrum idén először rendezi meg a hazai borok népszerűsítését célzó rendezvényt Hungarian Wine Summit néven.
Bátor vállalkozás a pandémia időszakában éttermet nyitni, de még bátrabb, aki mindezt nem a fővárosban, hanem Budapesttől mintegy negyven percre, például Dabason teszi.
Kiss Gábor borászata gyakorlatilag egyidős a BORIGO-val, már 2005. áprilisi, 4. számunkban anyagot készítettünk az akkor még poétikusan fiatal borásszal. 2021 decemberében ő lett a BORIGO 100 meglepetésembere, és persze ezúttal is igaz, amit több évben leírtunk már: Nincs is ebben semmi meglepetés.
Először rendezték meg két helyszínen az Egyesült Királyságban a Furmint February eseményt, Londonban és Edinburgh-ban. Az Egyesült Királyságban negyedik alkalommal szervezett furmint bemutató két helyszínét és az ott tartott három mesterkurzust a nagy érdeklődés indokolta.
A március 4-i Borkonferencia izgalmas, megreformált programmal jelentkezik. A szervezők gyorsítanak a tempón és az eddigieknél is jobban bevonják a résztvevőket az eseményekbe.
Csíki Sándor évzáró esszéje ugyanolyan komoly és ugyanolyan szórakoztató, mint az eddigiek voltak. Ezúttal a molekurális gasztronómia kérdéseit feszegeti újra.
2021 nyarán egyedi koncepcióval nyitotta meg kapuit a budapesti borbár kultúra legújabb darabja, a SOLID, a Hotel RUM hetedik emeletén, a budapesti Királyi Pál utcában. A borbár a sikeres, Michelin-csillagos fine dining étterem, a SALT kistestvére.

Archívum >>