BORIGO - Középpontban a bor - Online bormagazin
AKTUÁLIS

Az Etyeki Kúria június végén ismét megtartja emblematikus rendezvényét, a ChardonnÉjt.
Látjátok feleim szümtükkel mik vogymuk. Pontosabban hogy a rozék mik vogymuk, vagy vogymukok, a fene sem tudja. Mármint a színük, hogy az milyen.
Vagyis örökmozgó – ez jutott eszünkbe elsőre Koch Csabáról, amikor hírét vettük, hogy villányi, pontosabban diósviszlói birtokán megint valami nagy dobásra készül.
Sok minden változott azóta a Zelnánál, hogy tavaly hordómintázni voltunk. Előbb a BORIGO-ban is ötcsillagos eredményt elért 2021-es alap Olaszrizlingük kapott 97 pontot és Platinum díjat a Decanter World Wine Awardson 2022 júniusában, majd az őszi Michelin kalauz ajánlott étteremként jelölte meg a füredi sétányon található borbárjukat.
Hogy micsoda? Nyugalom, mi sem tudtuk mi az, amíg Csíki Sándor el nem magyarázta...
2023. április 21-én tartotta budapesti bemutatóját a Soproni borvidék. A tizenhat pincészet borain túl termőhelyi mesterkurzuson is részt vehettek a látogatók.
Minden évben április 17-én tartják a Malbec World Day-t, amelyet az argentin bormarketing hozott létre tizenhárom évvel ezelőtt. Féltucat remek tételt mutatunk be...
Egy esemény keretében mutatta be a St. Andrea borászat új, 2019-es Merengő Bikavérét, valamint az új címkecsalád első darabjait, amelyeket természetesen Ipacs Géza tervezett.
Ha jól számoljuk, idén 12. alkalommal rendezték meg az Etyeki Kúriánál a Pinot Noir Vertikális Kóstolót. 15 tétel, nem csak Kúria, nem csak muzeális borok.
Bormarketing stratégia, zérótolerancia, eredetvédelem, generációváltás, szőlőtermesztés és klímavédelem, kóstolós masterclassok? Ez csak néhány téma, amiről szó lesz március 3-án, a 11. Borkonferencián.
Három év után ismét a szokásos időpontban várják Csopakra az olaszrizling szerelmeseit.
2023-ban immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Magyarország egyik fő fajtája tiszteletére rendezett eseményt.
Megjelent a BORIGO TOP100, ezzel együtt pedig kiderült az ÉV BORA is. A borászat a Patricius, amelynek birtokigagatójával hosszabban beszélgettünk.
Magyar-szerb, határon átívelő projekt indult a kadarka termesztéséért, készítéséért.
Ronn Wiegand az első volt a világon, aki a Master Sommelier és a Master of Wine vizsgát is sikerrel tette le. Látta San Francisco aranykorát és asszisztált a Napa-völgy felemelkedéséhez, de a boros élete mellett költőnek sem utolsó. Ráadásul Prácser Hajnalka férjeként éppen Tokajban él, itt is tudtunk beszélgetni vele néhány órát.
Egy esemény sok váratlan fordulatot tartogat, amit kiállítóként nem lehet kontrollálni. Talán mégsem a fohász az egyetlen eszköz, ami felé fordulhatunk: egy szuperpraktikus kínáló pult, a WEM stand alkotóival beszélgettünk.
A KOLLÁZS - Brasserie & Bar új gasztronómiai koncepciót vezetett be, amely Győrffy Árpád executive chef vezetésével a francia marché, piaci élményt igyekszik elhozni a Gresham Palotába.
Idén is meghirdette a Vylyan Pincészet Bogyólé címkepályázatát. Az év első vörösborának címkéjét minden évben képzőművészet szakos egyetemi hallgatók között hirdetik meg, a győztes pályamű pedig felkerül a borászat palackjaira.
2022 október 13-án, Budapesten debültáltak Agárdi Amphora néven a világ legelső amforában érlelt pálinkái, amelyek limitált mennyiségben kereskedelmi forgalomban is kaphatóak.
2022. november 13-16. között hagyományteremtő szándékkal rendezi a Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) a Tokaj Wine Congress-t, amelyen 15 ország szakemberei adnak elő.

Archívum >>

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS

Az Etyeki Kúria június végén ismét megtartja emblematikus rendezvényét, a ChardonnÉjt.
Látjátok feleim szümtükkel mik vogymuk. Pontosabban hogy a rozék mik vogymuk, vagy vogymukok, a fene sem tudja. Mármint a színük, hogy az milyen.
Vagyis örökmozgó – ez jutott eszünkbe elsőre Koch Csabáról, amikor hírét vettük, hogy villányi, pontosabban diósviszlói birtokán megint valami nagy dobásra készül.
Sok minden változott azóta a Zelnánál, hogy tavaly hordómintázni voltunk. Előbb a BORIGO-ban is ötcsillagos eredményt elért 2021-es alap Olaszrizlingük kapott 97 pontot és Platinum díjat a Decanter World Wine Awardson 2022 júniusában, majd az őszi Michelin kalauz ajánlott étteremként jelölte meg a füredi sétányon található borbárjukat.
Hogy micsoda? Nyugalom, mi sem tudtuk mi az, amíg Csíki Sándor el nem magyarázta...
2023. április 21-én tartotta budapesti bemutatóját a Soproni borvidék. A tizenhat pincészet borain túl termőhelyi mesterkurzuson is részt vehettek a látogatók.
Minden évben április 17-én tartják a Malbec World Day-t, amelyet az argentin bormarketing hozott létre tizenhárom évvel ezelőtt. Féltucat remek tételt mutatunk be...
Egy esemény keretében mutatta be a St. Andrea borászat új, 2019-es Merengő Bikavérét, valamint az új címkecsalád első darabjait, amelyeket természetesen Ipacs Géza tervezett.
Ha jól számoljuk, idén 12. alkalommal rendezték meg az Etyeki Kúriánál a Pinot Noir Vertikális Kóstolót. 15 tétel, nem csak Kúria, nem csak muzeális borok.
Bormarketing stratégia, zérótolerancia, eredetvédelem, generációváltás, szőlőtermesztés és klímavédelem, kóstolós masterclassok? Ez csak néhány téma, amiről szó lesz március 3-án, a 11. Borkonferencián.
Három év után ismét a szokásos időpontban várják Csopakra az olaszrizling szerelmeseit.
2023-ban immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Magyarország egyik fő fajtája tiszteletére rendezett eseményt.
Megjelent a BORIGO TOP100, ezzel együtt pedig kiderült az ÉV BORA is. A borászat a Patricius, amelynek birtokigagatójával hosszabban beszélgettünk.
Magyar-szerb, határon átívelő projekt indult a kadarka termesztéséért, készítéséért.
Ronn Wiegand az első volt a világon, aki a Master Sommelier és a Master of Wine vizsgát is sikerrel tette le. Látta San Francisco aranykorát és asszisztált a Napa-völgy felemelkedéséhez, de a boros élete mellett költőnek sem utolsó. Ráadásul Prácser Hajnalka férjeként éppen Tokajban él, itt is tudtunk beszélgetni vele néhány órát.
Egy esemény sok váratlan fordulatot tartogat, amit kiállítóként nem lehet kontrollálni. Talán mégsem a fohász az egyetlen eszköz, ami felé fordulhatunk: egy szuperpraktikus kínáló pult, a WEM stand alkotóival beszélgettünk.
A KOLLÁZS - Brasserie & Bar új gasztronómiai koncepciót vezetett be, amely Győrffy Árpád executive chef vezetésével a francia marché, piaci élményt igyekszik elhozni a Gresham Palotába.
Idén is meghirdette a Vylyan Pincészet Bogyólé címkepályázatát. Az év első vörösborának címkéjét minden évben képzőművészet szakos egyetemi hallgatók között hirdetik meg, a győztes pályamű pedig felkerül a borászat palackjaira.
2022 október 13-án, Budapesten debültáltak Agárdi Amphora néven a világ legelső amforában érlelt pálinkái, amelyek limitált mennyiségben kereskedelmi forgalomban is kaphatóak.
2022. november 13-16. között hagyományteremtő szándékkal rendezi a Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) a Tokaj Wine Congress-t, amelyen 15 ország szakemberei adnak elő.

Archívum >>