BORIGO - Középpontban a bor - Online bormagazin
AKTUÁLIS

Megjelent a BORIGO Magazin 2023 augusztusi, 112. száma!






A címlapon: ZÉRÓ TOLERANCIA - ÚJRATÖLTVE
Tizenöt éve, mindössze a BORIGO 22. számában fogalkoztunk az úgynevezett zéró toleranciával. Azért "úgynevezett", mert számos aspektusból félrevezető az elnevezés is, meg ami mögötte van, az is... Mivel a nyáron újra felparázslott a téma, és ebben komoly szerepet játszottak a borászatok is, újra elővettük a témát...


De nem értük be ennyivel...



A tartalomból:



Hordóminta 2022: Eger, Szekszárd, Villány
Augusztusi számunkban befejezzük évjárati elő-körképünket, és újra csak megállapítjuk, hogy 2022 egy kitűnő évjárat.

Radka: A bor és a művészet harmóniája
Néha egészen elképesztően érdekes emberekbe lehet belefutni a borászaton belül. Stephen Benkő, és felesége, Radka tokaji borai is kitűnőek, életútjuk pedig egészen rendkívüli.

Elmenni a falig
A Lajver Borház nem áll meg a kitűnő boroknál: Kern Ferenc vezetésével megcélozzák a magas szintű gasztronómiát is, mi pedig ott voltunk a startvonalnál.

A nagykönyv szerint
Az Etyeki Kúria újabb lépcsőt vesz ezen az őszön. A garázsborászati szintet végleg kinőve, elkészült az új borászat, amelyben Mérész Sándor szerint minden úgy épült meg, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Portói ikon
Vannak ikonikus borvidékei a világnak, Portó pedig egészen biztosan közéjük tartozik. 14 oldalas helyszíni riportunkban az eredetvédelemtől kezdve a város gasztronómiáján keresztül a borokig mindent megmutatunk.

Alpesi gazdagság
Konkoly Mihány helyszíni riportja Szlovéniából, azon belül is Goriska Brdaból.

Gasztronóm: Paradigmaváltás köllene
Csíki Sándor a gulyáshús múltjával és jelenével foglalkozik.

Értékválság
Ercsey Dani ezúttal a borleírónyelv megújításáért száll síkra.

Borfolió
Kékfrankosok, kadarkák, pinot noirok, meg még annyi minden.

Előfizetéshez klikk ide!

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS

Megjelent a BORIGO Magazin 2023 augusztusi, 112. száma!






A címlapon: ZÉRÓ TOLERANCIA - ÚJRATÖLTVE
Tizenöt éve, mindössze a BORIGO 22. számában fogalkoztunk az úgynevezett zéró toleranciával. Azért "úgynevezett", mert számos aspektusból félrevezető az elnevezés is, meg ami mögötte van, az is... Mivel a nyáron újra felparázslott a téma, és ebben komoly szerepet játszottak a borászatok is, újra elővettük a témát...


De nem értük be ennyivel...



A tartalomból:



Hordóminta 2022: Eger, Szekszárd, Villány
Augusztusi számunkban befejezzük évjárati elő-körképünket, és újra csak megállapítjuk, hogy 2022 egy kitűnő évjárat.

Radka: A bor és a művészet harmóniája
Néha egészen elképesztően érdekes emberekbe lehet belefutni a borászaton belül. Stephen Benkő, és felesége, Radka tokaji borai is kitűnőek, életútjuk pedig egészen rendkívüli.

Elmenni a falig
A Lajver Borház nem áll meg a kitűnő boroknál: Kern Ferenc vezetésével megcélozzák a magas szintű gasztronómiát is, mi pedig ott voltunk a startvonalnál.

A nagykönyv szerint
Az Etyeki Kúria újabb lépcsőt vesz ezen az őszön. A garázsborászati szintet végleg kinőve, elkészült az új borászat, amelyben Mérész Sándor szerint minden úgy épült meg, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Portói ikon
Vannak ikonikus borvidékei a világnak, Portó pedig egészen biztosan közéjük tartozik. 14 oldalas helyszíni riportunkban az eredetvédelemtől kezdve a város gasztronómiáján keresztül a borokig mindent megmutatunk.

Alpesi gazdagság
Konkoly Mihány helyszíni riportja Szlovéniából, azon belül is Goriska Brdaból.

Gasztronóm: Paradigmaváltás köllene
Csíki Sándor a gulyáshús múltjával és jelenével foglalkozik.

Értékválság
Ercsey Dani ezúttal a borleírónyelv megújításáért száll síkra.

Borfolió
Kékfrankosok, kadarkák, pinot noirok, meg még annyi minden.

Előfizetéshez klikk ide!