Új vasárnapi brunch a Kollázsban
A Kollázs Brasserie & Bar, a Four Seasons Hotel Budapest elegáns brasserie-je rendszeresen előáll valami újdonsággal. Ezen a tavaszon a Vasárnapi Brunch-ot újították meg, aminek lényege, hogy nem svédasztalt, hanem háromfogásos, de sokféle fogásból választható menüt kínálnak a vendégeknek.
Írta: Borigo
A gondosan összeállított menü kifinomult ízekkel és könnyed luxussal várja a vendégeket minden vasárnap 12:00 és 16:00 óra között. A háromfogásos menü lehetőséget biztosít arra, hogy a vendégek saját ízlésük szerint állítsák össze ételsorukat: egy előételt, egy főételt és egy desszertet választhatnak 23 900 HUF + szervizdíj áron. A csomag tartalmazza a meleg italok, szénsavas és szénsavmentes ásványvíz, valamint friss gyümölcslevek válogatását is, így a brunch valóban teljes élményt nyújt.

„Egy igazán személyes és élvezetes koncepcióban gondolkoztunk, a hagyományos svédasztal helyett egy gondosan összeállított à la carte élményt kínálunk, amely lehetővé teszi vendégeink számára, hogy saját ízlésük szerint alakítsák az étkezésüket. Mivel egy nagyszerű brunch nem lehet teljes egy ikonikus péksütemény nélkül, megalkottuk saját croissant-unkat – leveles, vajas, és mindenhez tökéletesen illik, a szarvasgombától a lazacig. Már most az egyik kedvencem, és remélem, a vendégeinké is az lesz.” - mondja Agustina Sanchez, az étterem general managere.
A BORIGO csapata a következő fogásokat próbálta ki:
Croissant szarvasgombával és comté sajttal: Selymes mégis vastagnak ható sajt érzés, intenzív szarvasgomba, a lágy tojás is még selymesít rajta. Közepes testű furmintot érdemes inni hozzá.
Tigris garnéla: Roppanós de szájbetöltő a rák, a szósz vidáman sós, citrusos és zöldfűszeres, friss hatású és hosszú. Jó savú sauvignon blanc-t vagy furmintot, esetleg egy testesebb pezsgőt érdemes rendelni hozzá.
Burgundi marha: Vajpuha hús, inkább modern felfogásban készített fogás roppanós zöldség összetevők, elegáns friss ízkompozíció. Tökéletes állagú krumplipüré. Szekszárdi kékfrankossal tökéletes pár.
Nizzai saláta: Épp csak körbesütött friss tonhal, fürjtojás, saláta mag, kapri feketebogyó, intenzív csábító mustáros dresszing. Sauvignon blanc megy hozzá, de lehet egy frissebb chardonnay is.
A választék:
Előételek: Házi készítésű, exkluzív croissant-válogatás, három különleges változatban, Tokaji Aszúban pácolt libamáj terrine, Fehérboros-vajas szószban készült tigrisrákok, Klasszikus tojásételek, például Eggs Benedict Royale füstölt lazaccal.
Főételek: Kiadós Boeuf Bourguignon, párizsi stílusú Croque Madame szarvasgombával és Comté sajttal, könnyedebb választásként Niçoise saláta sült tonhallal és fürjtojással, hetente megújuló séfajánlatként különleges hús- és halételek.
Desszertek: ínycsiklandó Tarte Tatin, aranybarna francia toast, személyre szabható feltétekkel, Gresham gofri.
Pezsgő & Koktélok: Pierre Paillard vagy Kreinbacher Prestige pezsgő, klasszikus Mimosa vagy Bloody Mary koktél.
Tengeri finomságok: Fine de Claire osztrigát vagy a luxus csúcsát: Oscietra kaviárt királyi krémmel.
Sós kísérők: szarvasgombás sült krumpli, krémes burgonyapüré vagy 18 hónapos érlelt mangalica sonka.
Akik kisebb adagokra vágynak, à la carte menü is rendelkezésre áll, így minden vendég megtalálja a kedvére valót.
Foglalás és további információk: +36 1 268 6000,
www.kollazs.hu