AKTUÁLIS


Olaszország a vendég a Balaton Wine&Gourmet-n

Olaszország lesz a szeptember 6-8. között megrendezésre kerülő veszprémi Balaton Wine&Gourmet idei vendégországa. A fesztiválon szervezett mesterkurzusokról nem hiányoznak majd a minőségi olasz borok, proseccók, vermutok és egyéb szeszesitalok, melyek közül sok még nincs forgalomban Magyarországon. Ezen kívül mélyrehatóbban megismerhetjük az olívaolajok fajtáit, felhasználását.
Írta: Borigo


Szeptember 6-8 között idén is sor kerül a Balaton Wine&Gourmet fesztiválra Veszprémben, ahol – a balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett – a látogatók most Olaszország gasztronómiai különlegességeibe és borkínálatába nyerhetnek betekintést. Az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ITA) budapesti irodájának közreműködésével szervezett olasz részvétel keretében számos bemutatóra, kóstolóra kerül sor neves olasz szakemberek vezetésével.

A rendezvényen kiemelt szerepet kap a borkultúra bemutatása, amely az idei vendégország egyik nagy erőssége: a világszerte híres és Magyarországon is töretlen népszerűségnek örvendő olasz borok világában Gabriele Valota enológus, az Assoenologi borászati szövetség szakértőjének kalauzolásával mélyülhetünk el. Az Assoenologi Olaszország legjelentősebb és a világ egyik legrégibb boraszati szövetsége, Valota az Észak-Olaszországi Ifjúsági tagozat koodinátora. Jelenleg egész Olaszország területén alkalmazott borászati tanácsadó, akinek elsősorban a klasszikus eljárással készülő pezsgőborok és az ellenálló szőlőfajták a szakterületei. Zsűriként vesz részt olasz és nemzetközi borversenyeken, rangos borkóstoló tanfolyamok és borászati képzések oktatója.


Gabriele Valota


Gabriele Valota szakemberek és érdeklődők számára tart mesterkurzust az olasz habzóborokról „Buborékok között” címmel, ahol a Prosecco mellett Franciacorta és egyéb hagyományos, champagne-i érlelésű tételek egészítik ki a spumante és frizzante borokat. Ezt követi majd a „Csúcsborok Olaszországból” mesterkurzus, válogatott szuperprémium borokkal. Gabriele Valota koordinálta a meghívott két olasz Michelin-csillagos séf, Giuseppe Di Iorio és Mauro Elli által megálmodott élményétkezések fogásaihoz párosított borok kiválasztását is.

Vendégünk lesz Fabio Bacchi bartender-mester, aki karrierje során a világ legjelentősebb szállodaláncaiban fordult meg, szakmai útját számos rangos nemzetközi díj kísérte; a szaksajtó háromszor választotta meg az Év Bármenedzserévé, valamint elnyerte a Champagne és Anysetier Rendjének lovagi címét is. Saját vállalkozásán keresztül termékfejlesztéssel, valamint támogató és oktató programokkal kapcsolatos vállalati tanácsadást nyújt a szeszesital szektor számára. Ő az alapítója és a szerkesztője a legfontosabb olasz bár-magazinnak, a BarTales Magazine-nak. Ő az alapítója a Roma Bar Show-nak, a legnagyobb Bar&Beverage kereskedelmi eseménynek Olaszországban. Világszerte tart előadásokat a szektor legfontosabb rendezvényein és publikál a szaksajtóban.


Fabio Bacchi


Fabio Bacchival a rendezvény mindhárom napján találkozhatunk: pénteken a fesztivál nyitónapján egy különleges Aperitivo-n mutat be koktélokat, majd szombaton a Mercato olasz piactér színpadán ad elő az olasz bárkultúráról. Vasárnap a fesztivál nagyszínpadán tart ingyenes előadást „Keserédes poharak” címmel a Bitterek és Vermutok világáról.

A fesztivál alkalmából ellátogat hozzánk az Olasz Nemzeti Olivaolaj Kóstoló Szövetség szakértője, Carlotta Pasetto olívaolaj-sommelier is, aki az olasz gasztronómia és a mediterrán diéta egyik legmeghatározóbb alapeleméről, az olívaolajról és annak számos fajtájáról, felhasználásáról tart előadást és mesterkurzust „Zöld arany” címmel.
Gazdag program várja tehát az olasz borok, szeszesitalok és a gasztronómia szerelmeseit, olyan szakértőgárdát felvonultatva, akikkel ritkán találkozni egy közös rendezvényen.

További információ a mesterkurzusokról és a programról: www.bwg.hu

Programokkal, üzleti lehetőségekkel kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot:

ITA Budapest
E-mail: budapest@ice.it
Tel.: +36 1 2667555
Facebook: ITA.Budapest Instagram: itabudapest


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Olaszország a vendég a Balaton Wine&Gourmet-n

Olaszország lesz a szeptember 6-8. között megrendezésre kerülő veszprémi Balaton Wine&Gourmet idei vendégországa. A fesztiválon szervezett mesterkurzusokról nem hiányoznak majd a minőségi olasz borok, proseccók, vermutok és egyéb szeszesitalok, melyek közül sok még nincs forgalomban Magyarországon. Ezen kívül mélyrehatóbban megismerhetjük az olívaolajok fajtáit, felhasználását.
Írta: Borigo


Szeptember 6-8 között idén is sor kerül a Balaton Wine&Gourmet fesztiválra Veszprémben, ahol – a balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett – a látogatók most Olaszország gasztronómiai különlegességeibe és borkínálatába nyerhetnek betekintést. Az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ITA) budapesti irodájának közreműködésével szervezett olasz részvétel keretében számos bemutatóra, kóstolóra kerül sor neves olasz szakemberek vezetésével.

A rendezvényen kiemelt szerepet kap a borkultúra bemutatása, amely az idei vendégország egyik nagy erőssége: a világszerte híres és Magyarországon is töretlen népszerűségnek örvendő olasz borok világában Gabriele Valota enológus, az Assoenologi borászati szövetség szakértőjének kalauzolásával mélyülhetünk el. Az Assoenologi Olaszország legjelentősebb és a világ egyik legrégibb boraszati szövetsége, Valota az Észak-Olaszországi Ifjúsági tagozat koodinátora. Jelenleg egész Olaszország területén alkalmazott borászati tanácsadó, akinek elsősorban a klasszikus eljárással készülő pezsgőborok és az ellenálló szőlőfajták a szakterületei. Zsűriként vesz részt olasz és nemzetközi borversenyeken, rangos borkóstoló tanfolyamok és borászati képzések oktatója.


Gabriele Valota


Gabriele Valota szakemberek és érdeklődők számára tart mesterkurzust az olasz habzóborokról „Buborékok között” címmel, ahol a Prosecco mellett Franciacorta és egyéb hagyományos, champagne-i érlelésű tételek egészítik ki a spumante és frizzante borokat. Ezt követi majd a „Csúcsborok Olaszországból” mesterkurzus, válogatott szuperprémium borokkal. Gabriele Valota koordinálta a meghívott két olasz Michelin-csillagos séf, Giuseppe Di Iorio és Mauro Elli által megálmodott élményétkezések fogásaihoz párosított borok kiválasztását is.

Vendégünk lesz Fabio Bacchi bartender-mester, aki karrierje során a világ legjelentősebb szállodaláncaiban fordult meg, szakmai útját számos rangos nemzetközi díj kísérte; a szaksajtó háromszor választotta meg az Év Bármenedzserévé, valamint elnyerte a Champagne és Anysetier Rendjének lovagi címét is. Saját vállalkozásán keresztül termékfejlesztéssel, valamint támogató és oktató programokkal kapcsolatos vállalati tanácsadást nyújt a szeszesital szektor számára. Ő az alapítója és a szerkesztője a legfontosabb olasz bár-magazinnak, a BarTales Magazine-nak. Ő az alapítója a Roma Bar Show-nak, a legnagyobb Bar&Beverage kereskedelmi eseménynek Olaszországban. Világszerte tart előadásokat a szektor legfontosabb rendezvényein és publikál a szaksajtóban.


Fabio Bacchi


Fabio Bacchival a rendezvény mindhárom napján találkozhatunk: pénteken a fesztivál nyitónapján egy különleges Aperitivo-n mutat be koktélokat, majd szombaton a Mercato olasz piactér színpadán ad elő az olasz bárkultúráról. Vasárnap a fesztivál nagyszínpadán tart ingyenes előadást „Keserédes poharak” címmel a Bitterek és Vermutok világáról.

A fesztivál alkalmából ellátogat hozzánk az Olasz Nemzeti Olivaolaj Kóstoló Szövetség szakértője, Carlotta Pasetto olívaolaj-sommelier is, aki az olasz gasztronómia és a mediterrán diéta egyik legmeghatározóbb alapeleméről, az olívaolajról és annak számos fajtájáról, felhasználásáról tart előadást és mesterkurzust „Zöld arany” címmel.
Gazdag program várja tehát az olasz borok, szeszesitalok és a gasztronómia szerelmeseit, olyan szakértőgárdát felvonultatva, akikkel ritkán találkozni egy közös rendezvényen.

További információ a mesterkurzusokról és a programról: www.bwg.hu

Programokkal, üzleti lehetőségekkel kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot:

ITA Budapest
E-mail: budapest@ice.it
Tel.: +36 1 2667555
Facebook: ITA.Budapest Instagram: itabudapest


« Vissza az előző oldalra