AKTUÁLIS


Francia csúcsborok a Veritas Winebar borvacsoráján

November 8-án exkluzív boresten látják vendégül a világhírű M. Chapoutier pincészetet! A borbár séfpárosa szezonális ízeket készít a borsorhoz, s Budapesten először kóstolhatóak a birtok 90 és 100 pontos tételei borvacsora keretében. Az eseményt Alexandre Sidorenko kereskedelmi vezető prezentálja, a tolmácsolás biztosított.
Írta: Borigo


A pincészet 1808 óta a legnagyobb odafigyeléssel gondozza ültetvényeit, miközben kiemelten figyel a természet és a terroir egyensúlyára. Leghíresebb területei a Rhône-völgyében találhatók. A 20. század közepén Max Chapoutier vezette az üzletet, nyugdíjba vonulásáig, 1977-ben, ami után fiai Michel Chapoutier és Marc Chapoutier vették át az irányítást.




Az 1980-as évektől kezdődően a pincészet borai jelentős nemzetközi elismeréseket kezdtek begyűjteni. A Rhône-völgyéből majd minden apellációból van boruk, összesen 215 hektár termőterülettel rendelkeznek, amelyből 35 hektár van magán az Hermitage-hegyen. Roussillon-ban és Elzászban is vannak területeik, ezen felül Ausztráliában és Portugáliában is megvetette lábát a nemzetközi piacokon is egyre fontosabbá váló borászat.




A pincészet 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben is 100 pontos bort készített. Robert Parker és a Wine Spectator pontozása szerint, Le Pavillon Ermitage 2009 a borvacsora tételei között is szerepel! Világszerte elismert borok izgalmas ételpárosításokkal Budapest legújabb és legnagyobb borbárjában!




Borsor:
La Ciboise Blanc Luberon 2016
Belleruche Blanc Cotes du Rhône 2016
Grand Ferrage Rosé Cotes de Provence 2016
La Ciboise Rouge Luberon 2015
Les Meysonniers Crozes Hermitage 2015
La Bernardine Chateauneuf Du Pape 2014
Le Pavillon Ermitage 2009 (100 pont)

Menüsor:
Marinált lazac gravlax
Sajt bonbon
Kacsamell carpaccio
Borjúmirigy lilakáposztával
Szarvas steak, burgonyával
Őstermelői sajtválogatás

Időpont: november 8., szerda 18:30-tól, a vacsora 19:00 órakor kezdődik

A borvacsora ára: 29.500 Ft/fő, a jegyek elővételben is megvásárolhatók

Fizetési mód: készpénz, bankkártya vagy átutalás.

Asztalfoglalás: +36 30 471 07 48 | info@veritaswinebar.hu |
VERITAS WINE BAR 1074 Budapest, Dohány utca 62.
Eseményoldal: https://www.facebook.com/events/222204471649750/


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Francia csúcsborok a Veritas Winebar borvacsoráján

November 8-án exkluzív boresten látják vendégül a világhírű M. Chapoutier pincészetet! A borbár séfpárosa szezonális ízeket készít a borsorhoz, s Budapesten először kóstolhatóak a birtok 90 és 100 pontos tételei borvacsora keretében. Az eseményt Alexandre Sidorenko kereskedelmi vezető prezentálja, a tolmácsolás biztosított.
Írta: Borigo


A pincészet 1808 óta a legnagyobb odafigyeléssel gondozza ültetvényeit, miközben kiemelten figyel a természet és a terroir egyensúlyára. Leghíresebb területei a Rhône-völgyében találhatók. A 20. század közepén Max Chapoutier vezette az üzletet, nyugdíjba vonulásáig, 1977-ben, ami után fiai Michel Chapoutier és Marc Chapoutier vették át az irányítást.




Az 1980-as évektől kezdődően a pincészet borai jelentős nemzetközi elismeréseket kezdtek begyűjteni. A Rhône-völgyéből majd minden apellációból van boruk, összesen 215 hektár termőterülettel rendelkeznek, amelyből 35 hektár van magán az Hermitage-hegyen. Roussillon-ban és Elzászban is vannak területeik, ezen felül Ausztráliában és Portugáliában is megvetette lábát a nemzetközi piacokon is egyre fontosabbá váló borászat.




A pincészet 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben is 100 pontos bort készített. Robert Parker és a Wine Spectator pontozása szerint, Le Pavillon Ermitage 2009 a borvacsora tételei között is szerepel! Világszerte elismert borok izgalmas ételpárosításokkal Budapest legújabb és legnagyobb borbárjában!




Borsor:
La Ciboise Blanc Luberon 2016
Belleruche Blanc Cotes du Rhône 2016
Grand Ferrage Rosé Cotes de Provence 2016
La Ciboise Rouge Luberon 2015
Les Meysonniers Crozes Hermitage 2015
La Bernardine Chateauneuf Du Pape 2014
Le Pavillon Ermitage 2009 (100 pont)

Menüsor:
Marinált lazac gravlax
Sajt bonbon
Kacsamell carpaccio
Borjúmirigy lilakáposztával
Szarvas steak, burgonyával
Őstermelői sajtválogatás

Időpont: november 8., szerda 18:30-tól, a vacsora 19:00 órakor kezdődik

A borvacsora ára: 29.500 Ft/fő, a jegyek elővételben is megvásárolhatók

Fizetési mód: készpénz, bankkártya vagy átutalás.

Asztalfoglalás: +36 30 471 07 48 | info@veritaswinebar.hu |
VERITAS WINE BAR 1074 Budapest, Dohány utca 62.
Eseményoldal: https://www.facebook.com/events/222204471649750/


« Vissza az előző oldalra