AKTUÁLIS


Látogatócentrum a Bestillo-nál

Ma adták át Boldogkőváralján a Bestillo Pálinkaház látogatóközpontját. A 90 millió forintos beruházást a magyar vállalat felerészben uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásából finanszírozta.


A Pálinkaház fiatal tulajdonosai fontosnak tartják, hogy a fogyasztóikkal közvetlen kapcsolat alakíthassanak ki, ezért is jelentős mérföldkő számukra a komplexum átadása.
A Bestillo filozófiához hűen, lehetőség nyílik, hogy a pálinka természetes közegében ismerkedhessenek meg a látogatók a pálinkakészítés technológiájával és a pálinkafogyasztás kultúrájával.

A pálinkamesterek által vezetett túrák alkalmával, - ahol végig kísérhető a gyümölcs útja a beérkezéstől egészen a főzés végéig -, a kóstolás élménye mellett, értékes információkkal gazdagodhatnak a látogatók.
A vendégek megismerhetik Boldogkőváralját, a gönci barack termővidékét, annak számos hagyományát, csodálatos látnivalóit, valamint a pálinkának, mint hungarikumnak a történetét.
A modern komplexum 70 férőhelyes konferencia és vendéglátó terme, a kirándulások mellett, tökéletes helyszíne lehet rendezvényeknek és fesztiváloknak is.
A pálinkacentrumhoz tartozó 1200 m2 udvar parkosításra került, ahol a szabadidős tevékenységekhez, szabadtéri rendezvényekhez és a családbarát szolgáltatásokhoz minden feltétel adott.



Egy kis történelem



Boldogkő-Fruit Kft. (BESTILLO Pálinkaház)

A Boldogkő-Fruit Kft-t két fiatal házaspár alapította 2003-ban. Az alapító-tulajdonosok a pálinkakultúra reneszánszának elkötelezett hívei: szülőföldjükön, az abaúji Boldogkőváralján kizárólag hazai nyersanyag és munkaerő felhasználásával világszínvonalú termékeket állítanak elő és eltökélt szándékuk a magyar pálinkakultúra elismertetése mind Magyarországon, mind a nemzetközi piacokon.

A Boldogkő-Fruit Kft., ma már jelentős foglalkoztatónak és adózónak számít a környéken és tudatosan vállalja az ebből fakadó felelősséget. Azon túl, hogy folyamatosan fejlesztik üzemüket, 2010 júniusában megnyitják a skót whiskey-főzdéknél látott példa alapján tervezett látogatóközpontjukat, amely a népszerű turistacélpontnak számító várral szimbiózisban a helyi turisztikai attrakciók vonzerejét és minőségét is javítani hivatott.


Ars Poetica

Más országok kitűnő párlatai nem vetekedhetnek hazai pálinka minőségével és ízével. Ez a hagyományoknak, a magas színvonalú gyümölcstermesztésnek, a szakszerű feldolgozásnak, illetve a magyar gyümölcsök kivételes beltartalmának köszönhető. A modern és igényes előállítási technológiák alkalmazásával ezeken az alapokon, világszinten is egyedülálló italok készíthetők. A BESTILLO Pálinkákat a boldogkőváraljai lokálpatriotizmus, a szakmai igényesség, valamint az Abaúji-zempléni táj és gyümölcseinek gazdagsága ihleti.

Felfedezés

A BESTILLO Pálinkaház szakemberei és tulajdonosai hiszik és képviselik, hogy érdemes újra felfedezni a magyar pálinkát, de a mai modern formájában. A magyar pálinkapiac egyre nagyobb, egyre több résztvevővel és egyre több fogyasztóval, ami elsősorban a pálinkafőzők minőség iránti elkötelezettségének köszönhető.

A magyar házi pálinkát és a magyar házi pálinkafőzést mélyen gyökerező nosztalgia övezi a teljes társadalomban. Él a hit, hogy az igazi pálinka csak házi lehet, és a kerítésszaggató jelleg is előnyként él a magyarok között. Széles a pálinkát elutasítók tábora is, akik a pálinka házias, illetve rossz minőséggel való társítása miatt még nem is kóstolhattak jó minőségű, védett eljárásokkal, kizárólag első osztályú gyümölcsből készített pálinkákat. A felfedezés az ő számukra is fontos aktualitás, amire a fesztiválokon, illetve a gasztronómiában van a legnagyobb lehetőség.

Fontos azok elérése és felfedezésre ösztökélése is, akik a mézes és ágyas italokon keresztül ismerték és szerették meg a pálinkát. A jó minőségű alapanyagokból, ellenőrzött eljárással készült BESTILLO pálinkáknak a fogyasztók megnyeréséhez nincs szükségük sem mézre, sem másra, miután egy 40 % alkoholtartalmú, 0,35 l-es palack pálinka elkészítéséhez 3-7 kg kiváló minőségű gyümölcsöt használnak fel, vagyis egyetlen palackba ennyi zamat kerül.

BESTILLO Pálinkák

A BESTILLO Pálinkaház prémium kategóriás, igényes kivitelű, saját márkajelzéssel ellátott pálinkákat készít. Innen ered a márkanév is: a BESTILLO brand már első hallásra is a minőséget és a különlegességet hivatott kifejezni.

A főzde az eredetvédett gönci kajszi barackból készített pálinkák főzésére alakult, miután Boldogkőváralja része a védett termőterületnek. A mai napig a gönci barack a cég fő terméke, de a hagyományosnak számító szilva, vilmoskörte és cigánymeggy, valamint az olyan ritkaságnak számító ízek is 2006 óta szerepelnek a termékkínálatban, mint a málna, szeder, feketeribizli, birs és az igazán egzotikumnak tekinthető kökény.

A BESTILLO pálinkái (14 féle): gönci barack, szilva, sárgamuskotály szőlő, érlelt aszútörköly, cigánymeggy, piros vilmoskörte, sajmeggy, feketeribizli, som, vadcseresznye, birs, szeder, kökény, málna. A BESTILLO párlata: sárgamuskotály seprő.

Fontosabb díjak, elismerések

Az italokat a piaci sikeren felül az elért szakmai eredményei minősítik. A BESTILLO Pálinkaház megalakulása óta folyamatosan részt vesz a fontosabb hazai és nemzetközi versenyeken, amelyeken kiváló eredményeket ért el. 2010 áprilisára a számottevő mustrákon több mint 70 érmet szereztek a különböző Bestillo pálinkák, melyek 18 alkalommal a gyümölcskategóriák mindenkori legjobbjának járó champion díjat is elnyerték.



A BESTILLO Pálinkaház jelentősebb eredményei:

Hundeszt 2006: 5 aranyérem, ebből 4 champion díj, 3 ezüstérem, 1 bronzérem, média különdíj
Hundeszt 2007: 3 aranyérem, ebből 2 champion díj, 2 ezüstérem és 1 bronzérem
Hundeszt 2008: 3 aranyérem, 3 ezüstérem
Hundeszt 2009: 4 aranyérem, ebből 3 champion díj, 5 ezüstérem, 2009 legeredményesebb pálinkafőzdéje
Destillata 2007: 1 aranyérem, 7 ezüstérem és 1 bronzérem
Destillata 2008: 1 aranyérem, 3 ezüstérem és 3 bronzérem
Gyulai pálinkaverseny 2007: 7 aranyérem, ebből 4 champion díj, 1 ezüstérem, 1 bronzérem, legjobb kereskedelmi pálinka 2007 különdíj, VPOP különdíj
Gyulai pálinkaverseny 2008: 4 aranyérem, ebből 2 champion díj, 2 ezüstérem és 1 bronzérem
Gyulai pálinkaverseny 2010: 3 aranyérem, mindhárom champion díj, 3 ezüstérem, 3 bronzérem

Boldogkőváralja

A Hernád völgyében, a híres Gönci kajszibarack termő vidékén fekszik a varázslatos Boldogkőváralja, mely eredeti nevét Bodókőváralját a település impozáns várának sziklájáról kapta (Bodókő), 1282-ben már említésre kerül Castrum Boldua néven. A történelem folyamán Balassi Bálint, Dévai Bíró Mátyás is a vár lakóiként fordultak meg a környéken, de a közelben áll a híres betyár Angyal Bandi kunyhója is. Az 1768-ban épült Péchy-Zichy kastély, barokk kertjében számtalan növényritkasággal, és a BESTILLO Pálinkák csak még vonzóbbá teszik a falut a kulturális kirándulások iránt fogékony utazók számára.

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Látogatócentrum a Bestillo-nál

Ma adták át Boldogkőváralján a Bestillo Pálinkaház látogatóközpontját. A 90 millió forintos beruházást a magyar vállalat felerészben uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásából finanszírozta.


A Pálinkaház fiatal tulajdonosai fontosnak tartják, hogy a fogyasztóikkal közvetlen kapcsolat alakíthassanak ki, ezért is jelentős mérföldkő számukra a komplexum átadása.
A Bestillo filozófiához hűen, lehetőség nyílik, hogy a pálinka természetes közegében ismerkedhessenek meg a látogatók a pálinkakészítés technológiájával és a pálinkafogyasztás kultúrájával.

A pálinkamesterek által vezetett túrák alkalmával, - ahol végig kísérhető a gyümölcs útja a beérkezéstől egészen a főzés végéig -, a kóstolás élménye mellett, értékes információkkal gazdagodhatnak a látogatók.
A vendégek megismerhetik Boldogkőváralját, a gönci barack termővidékét, annak számos hagyományát, csodálatos látnivalóit, valamint a pálinkának, mint hungarikumnak a történetét.
A modern komplexum 70 férőhelyes konferencia és vendéglátó terme, a kirándulások mellett, tökéletes helyszíne lehet rendezvényeknek és fesztiváloknak is.
A pálinkacentrumhoz tartozó 1200 m2 udvar parkosításra került, ahol a szabadidős tevékenységekhez, szabadtéri rendezvényekhez és a családbarát szolgáltatásokhoz minden feltétel adott.



Egy kis történelem



Boldogkő-Fruit Kft. (BESTILLO Pálinkaház)

A Boldogkő-Fruit Kft-t két fiatal házaspár alapította 2003-ban. Az alapító-tulajdonosok a pálinkakultúra reneszánszának elkötelezett hívei: szülőföldjükön, az abaúji Boldogkőváralján kizárólag hazai nyersanyag és munkaerő felhasználásával világszínvonalú termékeket állítanak elő és eltökélt szándékuk a magyar pálinkakultúra elismertetése mind Magyarországon, mind a nemzetközi piacokon.

A Boldogkő-Fruit Kft., ma már jelentős foglalkoztatónak és adózónak számít a környéken és tudatosan vállalja az ebből fakadó felelősséget. Azon túl, hogy folyamatosan fejlesztik üzemüket, 2010 júniusában megnyitják a skót whiskey-főzdéknél látott példa alapján tervezett látogatóközpontjukat, amely a népszerű turistacélpontnak számító várral szimbiózisban a helyi turisztikai attrakciók vonzerejét és minőségét is javítani hivatott.


Ars Poetica

Más országok kitűnő párlatai nem vetekedhetnek hazai pálinka minőségével és ízével. Ez a hagyományoknak, a magas színvonalú gyümölcstermesztésnek, a szakszerű feldolgozásnak, illetve a magyar gyümölcsök kivételes beltartalmának köszönhető. A modern és igényes előállítási technológiák alkalmazásával ezeken az alapokon, világszinten is egyedülálló italok készíthetők. A BESTILLO Pálinkákat a boldogkőváraljai lokálpatriotizmus, a szakmai igényesség, valamint az Abaúji-zempléni táj és gyümölcseinek gazdagsága ihleti.

Felfedezés

A BESTILLO Pálinkaház szakemberei és tulajdonosai hiszik és képviselik, hogy érdemes újra felfedezni a magyar pálinkát, de a mai modern formájában. A magyar pálinkapiac egyre nagyobb, egyre több résztvevővel és egyre több fogyasztóval, ami elsősorban a pálinkafőzők minőség iránti elkötelezettségének köszönhető.

A magyar házi pálinkát és a magyar házi pálinkafőzést mélyen gyökerező nosztalgia övezi a teljes társadalomban. Él a hit, hogy az igazi pálinka csak házi lehet, és a kerítésszaggató jelleg is előnyként él a magyarok között. Széles a pálinkát elutasítók tábora is, akik a pálinka házias, illetve rossz minőséggel való társítása miatt még nem is kóstolhattak jó minőségű, védett eljárásokkal, kizárólag első osztályú gyümölcsből készített pálinkákat. A felfedezés az ő számukra is fontos aktualitás, amire a fesztiválokon, illetve a gasztronómiában van a legnagyobb lehetőség.

Fontos azok elérése és felfedezésre ösztökélése is, akik a mézes és ágyas italokon keresztül ismerték és szerették meg a pálinkát. A jó minőségű alapanyagokból, ellenőrzött eljárással készült BESTILLO pálinkáknak a fogyasztók megnyeréséhez nincs szükségük sem mézre, sem másra, miután egy 40 % alkoholtartalmú, 0,35 l-es palack pálinka elkészítéséhez 3-7 kg kiváló minőségű gyümölcsöt használnak fel, vagyis egyetlen palackba ennyi zamat kerül.

BESTILLO Pálinkák

A BESTILLO Pálinkaház prémium kategóriás, igényes kivitelű, saját márkajelzéssel ellátott pálinkákat készít. Innen ered a márkanév is: a BESTILLO brand már első hallásra is a minőséget és a különlegességet hivatott kifejezni.

A főzde az eredetvédett gönci kajszi barackból készített pálinkák főzésére alakult, miután Boldogkőváralja része a védett termőterületnek. A mai napig a gönci barack a cég fő terméke, de a hagyományosnak számító szilva, vilmoskörte és cigánymeggy, valamint az olyan ritkaságnak számító ízek is 2006 óta szerepelnek a termékkínálatban, mint a málna, szeder, feketeribizli, birs és az igazán egzotikumnak tekinthető kökény.

A BESTILLO pálinkái (14 féle): gönci barack, szilva, sárgamuskotály szőlő, érlelt aszútörköly, cigánymeggy, piros vilmoskörte, sajmeggy, feketeribizli, som, vadcseresznye, birs, szeder, kökény, málna. A BESTILLO párlata: sárgamuskotály seprő.

Fontosabb díjak, elismerések

Az italokat a piaci sikeren felül az elért szakmai eredményei minősítik. A BESTILLO Pálinkaház megalakulása óta folyamatosan részt vesz a fontosabb hazai és nemzetközi versenyeken, amelyeken kiváló eredményeket ért el. 2010 áprilisára a számottevő mustrákon több mint 70 érmet szereztek a különböző Bestillo pálinkák, melyek 18 alkalommal a gyümölcskategóriák mindenkori legjobbjának járó champion díjat is elnyerték.



A BESTILLO Pálinkaház jelentősebb eredményei:

Hundeszt 2006: 5 aranyérem, ebből 4 champion díj, 3 ezüstérem, 1 bronzérem, média különdíj
Hundeszt 2007: 3 aranyérem, ebből 2 champion díj, 2 ezüstérem és 1 bronzérem
Hundeszt 2008: 3 aranyérem, 3 ezüstérem
Hundeszt 2009: 4 aranyérem, ebből 3 champion díj, 5 ezüstérem, 2009 legeredményesebb pálinkafőzdéje
Destillata 2007: 1 aranyérem, 7 ezüstérem és 1 bronzérem
Destillata 2008: 1 aranyérem, 3 ezüstérem és 3 bronzérem
Gyulai pálinkaverseny 2007: 7 aranyérem, ebből 4 champion díj, 1 ezüstérem, 1 bronzérem, legjobb kereskedelmi pálinka 2007 különdíj, VPOP különdíj
Gyulai pálinkaverseny 2008: 4 aranyérem, ebből 2 champion díj, 2 ezüstérem és 1 bronzérem
Gyulai pálinkaverseny 2010: 3 aranyérem, mindhárom champion díj, 3 ezüstérem, 3 bronzérem

Boldogkőváralja

A Hernád völgyében, a híres Gönci kajszibarack termő vidékén fekszik a varázslatos Boldogkőváralja, mely eredeti nevét Bodókőváralját a település impozáns várának sziklájáról kapta (Bodókő), 1282-ben már említésre kerül Castrum Boldua néven. A történelem folyamán Balassi Bálint, Dévai Bíró Mátyás is a vár lakóiként fordultak meg a környéken, de a közelben áll a híres betyár Angyal Bandi kunyhója is. Az 1768-ban épült Péchy-Zichy kastély, barokk kertjében számtalan növényritkasággal, és a BESTILLO Pálinkák csak még vonzóbbá teszik a falut a kulturális kirándulások iránt fogékony utazók számára.

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra