|
Az utóbbi hónapokban azt figyeltük meg, hogy egyre több borászat és borvidék új stratégiák mentén dolgozik és velük kapcsolatban szakértőként többször a Grape Content neve kerül elő. Kíváncsiságunk odáig vezetett, hogy leüljünk velük egy interjúra.
| |
Az ArdeaSeal® a Coro Dévelopement Srl tulajdonában lévő márka, amelynek alaptevékenysége a minőségi borágazatra szánt dugók gyártása és forgalmazása. A teljes gyártási folyamat a Tortona üzemében történik - Piemont régióban. Ez egy 100%-ban Olaszországban gyártott kiváló minőségű termék, amelynek célja a borok magas minőségének a megőrzése.
| |
A név is módosult: A. Gere olvasható a címkéken.
| |
A fadobozok egyedileg sorszámozottak és megtalálható bennük a Tokaji Főbor története.
| |
A FREYWILLE bécsi ékszermanufaktúra ünnepi boroscímkéi kiváló magyar borokra kerültek.
| |
Nyit a vásárlók felé a Château Suduiraut.
| |
A Champagne és Pezsgő Világbajnokság díjátadó gáláján a 11 National Champions nagydíj egyikét vehették Londonban a somlóiak.
| |
A Szent Donát olaszrizlingje mostantól egy 3 Michelin-csillagos flamand étterem kínálatában szerepel.
| |
Megújult a badacsonyi borház eddig is igen látványos dizájnú címkéje.
| |
A Bloomberg listája az idei év top10 vétele közé sorolja a tarcali borászat 2012-es száraz furmintját.
| |
A mádi borászat Vision nevű, 2013-as évjáratú száraz fehér válogatásbora aranyérmet nyert a Decanter Asia Wine Awards 2015 világversenyen Hongkongban.
| |
Aradon jártam, a legendás Tulipánban egy barátom meghívására. A sok hazai borász által már jól ismert helyen ezúttal egy új arc mutatkozott be a Ménesi Borvidékről.
| |
Ritka eset, hogy egy forgalmazó maga jelentkezik, hogy kóstoljuk be szortimentjük egy részét. Nos, most a Lidl tette ezt, az áruházlánc azt tervezi, hogy az őszi szezonra különleges francia kínálattal lepi meg vásárlóit.
| |
Nem is igaz, mert csak kis részben állt cseh borokból az a halom palack, amit Ördögh Bálint (bbcgoodfood) és Pintér Árpy (Pixeltaster) hoztak egy Kassa-Máramaros túráról, saját pénzeszközöket beruházva…
| |
Bár a világ borsajtójában nagyjából semmit nem írnak a magyar borászatról, azért egy évben egyszer valami megjelenik Tokajról. Ezt az éves rendes riportot pipálta ki most a Wine Spectator, amikor júniusi számában néhány tokaji bort tesztelt.
| |
A BORIGO magazin minden év júniusi számában teszteli a nyári borokat, a könnyű fehéreket és a rozékat. Most is így történt, ebből az írásból azt is meg lehet tudni, miért is érdemesebb ezen a nyáron fehéret inni. Aki még többet akar tudni, vegye meg a magazint...
| |
Már jócskán elcsépeltük ezt a reneszánszt, de momentán nem tudunk ennél jobbat, merthogy tényleg újra és újra felfedezzük… Az a helyzet, hogy e sorok írójának a legkedvesebb fehérborai a világon a német-osztrák rizlingek, zöldveltelinik és társaik. Éppen ezért fokozott érdeklődés váltott ki a riesling.hu kóstolója, amely közel két tucatnyi ilyesmit ígért.
| |
E hasábokon szeretnők visszahozni a korabeli Figyelőben megjelent lágy rovatot, 1-2 flekkben irogatni jókat remek tételekről...
| |
Nos, ezen cikk jelentős részben a véletlennek köszönhető. Csobáncon járva Nagy László, a Villa Tolnay birtokigazgatója a látogatás végén kezünkbe nyomott egy palackot és sokat sejtetően mosolygott…
| |
Villány (és Szekszárd is…) már vagy fél évtizede hangsúlyozza a cabernet franc-nak, mint fajtának a jelentőségét, miszerint ez lenne a kitörési pont a világ felé. Mivel minket is jelentősen érdekel ez a téma, éppen ezért most újabb adalékkal próbálunk olvasóinknak is szolgálni.
| Archívum >>
|
|
|