AKTUÁLIS


Séfek & Bloggerek párbaja a Halászbástya Étteremben

Ki főz jobban: a séf vagy a blogger? Vajon a séf tud több építő, szakmai kritikát megfogalmazni a gasztronómiai irányzatokra vonatkozóan, vagy a blogger? Folyamatosan felmerülő kérdések ezek a mai gasztronómiai piacon.
Írta: Borigo


Márciusban a Halászbástya Étterem új, izgalmas programmal színesítette Budapest gasztronómiai palettáját, amelyen  6 séf és 6 blogger vett részt, és a BORIGO is jelen volt. Ez az esemény megmutatta, hogy a két tábor szakmai alapokon tökéletesen tud együttműködni és hozzátenni egymás munkájához. Az elegáns, békebeli idők hangulatát idéző Halászbástya étterem szolgált díszletként cigányzenével, Harmath Csaba, mint házigazda mutatta be a résztvevőket. A gasztro-párok: Mautner Zsófia-Bíró Lajos, Bodrogi Eszter-Bereznay Tamás, Jókuti András-Tobai Róbert, Magyarósi Csaba-Hammer Zoltán, Ugrai Nagy Tünde-Horváth Gábor, Nábelek Zsófia-Jahni László. Az eredmény egy 6 fogásos ínyenc menüsor volt.



A fogásonként 2 szakember, egy séf és egy blogger különböző gasztronómiai stílusát párosítva igazán különleges eredmény született: nem harc vagy viszály, hanem együttműködés és kreatív, konszenzusos közös munka jellemezte a séfek és bloggerek páros menüjét. Az egyensúlyra, összhangra törekedtek a résztvevők, az alapanyagok, textúrák harmóniájára. Olyan különlegességeket kóstolhattunk, mint a kecskegida rilette kocsonya chilis pácolt citrommal, tőkehal briós kéregben, szárított sonkával, borjúnyak „Orloff” csicsóka gratinnel, mangolddal, és a desszertként felszolgált zöldalma „kolbászra” is emlékezni fogunk.



A menüsort a kiváló BK 518 borválogatás kísérte. Az ételek elkészítését és bemutatását LCD TV kijelzőkön követhették nyomon a vendégek, egyfajta „vacsora valóságshow” részesei lehettünk.

A menüt érdemes elolvasni a www.halaszbastya.eu honlapon, várjuk a következő összecsapást!


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Séfek & Bloggerek párbaja a Halászbástya Étteremben

Ki főz jobban: a séf vagy a blogger? Vajon a séf tud több építő, szakmai kritikát megfogalmazni a gasztronómiai irányzatokra vonatkozóan, vagy a blogger? Folyamatosan felmerülő kérdések ezek a mai gasztronómiai piacon.
Írta: Borigo


Márciusban a Halászbástya Étterem új, izgalmas programmal színesítette Budapest gasztronómiai palettáját, amelyen  6 séf és 6 blogger vett részt, és a BORIGO is jelen volt. Ez az esemény megmutatta, hogy a két tábor szakmai alapokon tökéletesen tud együttműködni és hozzátenni egymás munkájához. Az elegáns, békebeli idők hangulatát idéző Halászbástya étterem szolgált díszletként cigányzenével, Harmath Csaba, mint házigazda mutatta be a résztvevőket. A gasztro-párok: Mautner Zsófia-Bíró Lajos, Bodrogi Eszter-Bereznay Tamás, Jókuti András-Tobai Róbert, Magyarósi Csaba-Hammer Zoltán, Ugrai Nagy Tünde-Horváth Gábor, Nábelek Zsófia-Jahni László. Az eredmény egy 6 fogásos ínyenc menüsor volt.



A fogásonként 2 szakember, egy séf és egy blogger különböző gasztronómiai stílusát párosítva igazán különleges eredmény született: nem harc vagy viszály, hanem együttműködés és kreatív, konszenzusos közös munka jellemezte a séfek és bloggerek páros menüjét. Az egyensúlyra, összhangra törekedtek a résztvevők, az alapanyagok, textúrák harmóniájára. Olyan különlegességeket kóstolhattunk, mint a kecskegida rilette kocsonya chilis pácolt citrommal, tőkehal briós kéregben, szárított sonkával, borjúnyak „Orloff” csicsóka gratinnel, mangolddal, és a desszertként felszolgált zöldalma „kolbászra” is emlékezni fogunk.



A menüsort a kiváló BK 518 borválogatás kísérte. Az ételek elkészítését és bemutatását LCD TV kijelzőkön követhették nyomon a vendégek, egyfajta „vacsora valóságshow” részesei lehettünk.

A menüt érdemes elolvasni a www.halaszbastya.eu honlapon, várjuk a következő összecsapást!


« Vissza az előző oldalra