AKTUÁLIS


Reneszánszát éli Tokaj?

Hála Istennek igen, már ami a Tokaj Renaissance aktivitását illeti. Úgy tűnik végre van valaki aki komolyan veszi a számunkra már világhírű, de a valóságban még erősen csak az egyébként megérdemelt helyére kapaszkodó borvidéket és borait.


No.1. : A Tokaj Reneszánsz Egyesület és a washingtoni nagykövetség szervezésében tokaji borok eddig soha nem látott választékával találkozhatott a szakma és a nagyközönség 2010. február 13. és 28. között Washingtonban és New Yorkban.

A Washington D.C. International Wine and Food Festival-on és a New York International Wine Expo-n az ITD Hungary Zrt. támogatásával két asztalon jelentek meg borok Tokaj-Hegyalja színes borpalettáját bemutatva.

A sikeres nemzetközi kiállításokat a washingtoni nagykövetségen szervezett, kifejezetten a szakmának szóló Tokaji Trade Show egészítette ki, ahol elsősorban borkereskedők és sommelier-ek kaphattak hasznos információkat az édes borairól híres Tokaji borvidékről. A sikeres szakmai kóstolót egy fogadás követett a nagyköveti rezidencián. 15 borszakíró, blogger és bor-oktató kaphatott ízelítőt Zwack Izabella (Dobogó Pincészet), Mészáros László (Disznókő Pincészet) és Rakaczki Rita (Tokaj Reneszánsz Egyesület) tolmácsolásában a Merényi Viktor nagykövetségi séf kreációival párosított tokaji borokból.

No.2. : A tavaly novemberi Decanter Tokaji rendezvény sikerein felbuzdulva a Tokaj Reneszánsz Egyesület ismét egy borbemutatót szervezett Londonban a szakmai közönségnek. Ezúttal a Le Bouchon Breton Étterem adott kiváló helyszínt boraink bemutatására 2010. március 1-jén.
11 minőségért elkötelezett tokaji pincészet boraival találkozhattak a vendégek az egész napos rendezvénysorozat keretében.
A jelenlévő tokaji képviselők közvetlen és személyes bemutató keretében kínálták boraikat az érdeklődő szakmai közönségnek, miközben Donald Edwards, az étterem sommelier vezetője izgalmas étel-tokaji bor párosító mesterkurzussal kápráztatta el a résztvevőket.
Végezetül Jean Claude Ali Cherif sajtmester tolmácsolásával kerültek különleges francia sajtokat a nagyszerű tokaji borkínálat mellé.

No.3. : A Wine Spectator legutóbbi számában az olvasói levelek között egy kedves úriember méltatja a Tokaj Renaissance munkásságát. Adam Aceto - Los Angeles : Köszönjük!

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Reneszánszát éli Tokaj?

Hála Istennek igen, már ami a Tokaj Renaissance aktivitását illeti. Úgy tűnik végre van valaki aki komolyan veszi a számunkra már világhírű, de a valóságban még erősen csak az egyébként megérdemelt helyére kapaszkodó borvidéket és borait.


No.1. : A Tokaj Reneszánsz Egyesület és a washingtoni nagykövetség szervezésében tokaji borok eddig soha nem látott választékával találkozhatott a szakma és a nagyközönség 2010. február 13. és 28. között Washingtonban és New Yorkban.

A Washington D.C. International Wine and Food Festival-on és a New York International Wine Expo-n az ITD Hungary Zrt. támogatásával két asztalon jelentek meg borok Tokaj-Hegyalja színes borpalettáját bemutatva.

A sikeres nemzetközi kiállításokat a washingtoni nagykövetségen szervezett, kifejezetten a szakmának szóló Tokaji Trade Show egészítette ki, ahol elsősorban borkereskedők és sommelier-ek kaphattak hasznos információkat az édes borairól híres Tokaji borvidékről. A sikeres szakmai kóstolót egy fogadás követett a nagyköveti rezidencián. 15 borszakíró, blogger és bor-oktató kaphatott ízelítőt Zwack Izabella (Dobogó Pincészet), Mészáros László (Disznókő Pincészet) és Rakaczki Rita (Tokaj Reneszánsz Egyesület) tolmácsolásában a Merényi Viktor nagykövetségi séf kreációival párosított tokaji borokból.

No.2. : A tavaly novemberi Decanter Tokaji rendezvény sikerein felbuzdulva a Tokaj Reneszánsz Egyesület ismét egy borbemutatót szervezett Londonban a szakmai közönségnek. Ezúttal a Le Bouchon Breton Étterem adott kiváló helyszínt boraink bemutatására 2010. március 1-jén.
11 minőségért elkötelezett tokaji pincészet boraival találkozhattak a vendégek az egész napos rendezvénysorozat keretében.
A jelenlévő tokaji képviselők közvetlen és személyes bemutató keretében kínálták boraikat az érdeklődő szakmai közönségnek, miközben Donald Edwards, az étterem sommelier vezetője izgalmas étel-tokaji bor párosító mesterkurzussal kápráztatta el a résztvevőket.
Végezetül Jean Claude Ali Cherif sajtmester tolmácsolásával kerültek különleges francia sajtokat a nagyszerű tokaji borkínálat mellé.

No.3. : A Wine Spectator legutóbbi számában az olvasói levelek között egy kedves úriember méltatja a Tokaj Renaissance munkásságát. Adam Aceto - Los Angeles : Köszönjük!

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra