AKTUÁLIS


A valaha volt legjobb évjárat Angliában

Legalábbis erről beszélnek az angol borászok. A dolog a globális felmelegedésről szóló hírek után egyáltalán nem vicc, a ködös-albionban lassan valóban képesek lesznek iható borokat szűrni a hozzáértők.


Az angol borászok egyébként a 2009-es évet helyezik olimposzi magaslatokba, tekintve hogy a megszokott brit időjárás helyett kaptak egy kis napsütést is tavaly, no meg egy kicsivel kevesebb eső szakadt a nyakukba mint egyébként.

Ez rögtön azt eredményezte, hogy a szőlők cukorfoka megugrott, és bizony ha hihetünk a mért adatoknak a chardonnay és a pinot család borai néhol súrolják a 13-as alkoholfokot.

Ha mindezt párba állítjuk a még mindíg hűvös időjárással, bizony komoly gyümölcsösséggel rendelkező, üde borok juthatnak az eszünkbe.

Lehet hogy az unokáink már nem kóstolhatnak mediterrán borokat, de addígra a brit borok a legjobbak között lesznek?

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


A valaha volt legjobb évjárat Angliában

Legalábbis erről beszélnek az angol borászok. A dolog a globális felmelegedésről szóló hírek után egyáltalán nem vicc, a ködös-albionban lassan valóban képesek lesznek iható borokat szűrni a hozzáértők.


Az angol borászok egyébként a 2009-es évet helyezik olimposzi magaslatokba, tekintve hogy a megszokott brit időjárás helyett kaptak egy kis napsütést is tavaly, no meg egy kicsivel kevesebb eső szakadt a nyakukba mint egyébként.

Ez rögtön azt eredményezte, hogy a szőlők cukorfoka megugrott, és bizony ha hihetünk a mért adatoknak a chardonnay és a pinot család borai néhol súrolják a 13-as alkoholfokot.

Ha mindezt párba állítjuk a még mindíg hűvös időjárással, bizony komoly gyümölcsösséggel rendelkező, üde borok juthatnak az eszünkbe.

Lehet hogy az unokáink már nem kóstolhatnak mediterrán borokat, de addígra a brit borok a legjobbak között lesznek?

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra