AKTUÁLIS


Tokaj Wine Congress (TWC) Sárospatakon

2022. november 13-16. között hagyományteremtő szándékkal rendezi a Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) a Tokaj Wine Congress-t, amelyen 15 ország szakemberei adnak elő.
Írta: Borigo


Az egyetem egyik fontos célkitűzése a nemzetközileg is egyedi szőlész-borász képzés megalapozása. Ehhez a neves hazai szakemberek felvonultatása mellett elengedhetetlen a kutatások (a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézettel) valamint a külföldi szaktekintélyek bevonása is. Ebben a szellemben szervezi meg az egyetem a TWC-t Sárospatakon, a világörökségi tokaji borvidéki környezetben.

Mára egyértelművé vált, hogy a fenntartható megoldások nélkül elképzelhetetlen az agrárium jövője. Klímaváltozás sújtja a termőhelyeket, gazdasági válságok nehezítik a piacokat, járványok adják fel a leckét a turisztikai desztinációknak, hogy csak párat említsünk az aktuális kihívások közül. A TWC ezeket a kérdéseket szőlészeti, borászati, borpiaci és turizmus-vendéglátási tematikájú szekciókban járja körül, hiánypótló alapossággal; egyúttal a megoldásokat is megvitatva a bő három napos kongresszuson.

Az öt tematikus szekciót a THE tanszékvezetői, oktatói vezetik majd, de 110 neves előadó érkezik Sárospatakra 15 országból Az eseményt a kongresszus két fővédnöke, Prof. Dr. Stumpf István a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Dr. Csányi Sándor a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitja meg november 13-án.

A szőlő- és borágazat dinamikus változásai közepette az első és legfontosabb lépés a közös gondolkodás és tudásmegosztás. Az angol nyelvű szekciókra és az azokat követő kerekasztalokra, workshopokra a Tokaj-Hegyalja Egyetem vár minden érdeklődőt, aki szeretne lépést tartani a szakma mai trendjeivel. A kerekasztal-beszélgetéseken olyan témák kerülnek majd a fókuszba, mint az organikus és biodinamukus szőlőtermesztési megoldások, a borvidéki turizmus fejlesztése vagy az elmúlt években megerősödő pezsgőborok által felvetődő kérdések. A novemberi esemény fő helyszíne a Tokaj-Hegyalja Egyetem épülete és A Művelődés Háza Sárospatakon, de olyan festői helyszíneken is zajlanak majd izgalmas szakmai programok, mint a Rákóczi Szüretelőház Tarcalon, a Gróf Degenfeld Kastélyszálló, a Henye Borászat vagy a Grand Tokaj szegi pincéje.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Tokaj Wine Congress (TWC) Sárospatakon

2022. november 13-16. között hagyományteremtő szándékkal rendezi a Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) a Tokaj Wine Congress-t, amelyen 15 ország szakemberei adnak elő.
Írta: Borigo


Az egyetem egyik fontos célkitűzése a nemzetközileg is egyedi szőlész-borász képzés megalapozása. Ehhez a neves hazai szakemberek felvonultatása mellett elengedhetetlen a kutatások (a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézettel) valamint a külföldi szaktekintélyek bevonása is. Ebben a szellemben szervezi meg az egyetem a TWC-t Sárospatakon, a világörökségi tokaji borvidéki környezetben.

Mára egyértelművé vált, hogy a fenntartható megoldások nélkül elképzelhetetlen az agrárium jövője. Klímaváltozás sújtja a termőhelyeket, gazdasági válságok nehezítik a piacokat, járványok adják fel a leckét a turisztikai desztinációknak, hogy csak párat említsünk az aktuális kihívások közül. A TWC ezeket a kérdéseket szőlészeti, borászati, borpiaci és turizmus-vendéglátási tematikájú szekciókban járja körül, hiánypótló alapossággal; egyúttal a megoldásokat is megvitatva a bő három napos kongresszuson.

Az öt tematikus szekciót a THE tanszékvezetői, oktatói vezetik majd, de 110 neves előadó érkezik Sárospatakra 15 országból Az eseményt a kongresszus két fővédnöke, Prof. Dr. Stumpf István a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Dr. Csányi Sándor a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitja meg november 13-án.

A szőlő- és borágazat dinamikus változásai közepette az első és legfontosabb lépés a közös gondolkodás és tudásmegosztás. Az angol nyelvű szekciókra és az azokat követő kerekasztalokra, workshopokra a Tokaj-Hegyalja Egyetem vár minden érdeklődőt, aki szeretne lépést tartani a szakma mai trendjeivel. A kerekasztal-beszélgetéseken olyan témák kerülnek majd a fókuszba, mint az organikus és biodinamukus szőlőtermesztési megoldások, a borvidéki turizmus fejlesztése vagy az elmúlt években megerősödő pezsgőborok által felvetődő kérdések. A novemberi esemény fő helyszíne a Tokaj-Hegyalja Egyetem épülete és A Művelődés Háza Sárospatakon, de olyan festői helyszíneken is zajlanak majd izgalmas szakmai programok, mint a Rákóczi Szüretelőház Tarcalon, a Gróf Degenfeld Kastélyszálló, a Henye Borászat vagy a Grand Tokaj szegi pincéje.


« Vissza az előző oldalra