AKTUÁLIS


Hagyomány és innováció: Viator, Pannonhalma

Miért van az, hogy akár több órát is hajlandóak vagyunk utazni néhány finom falatért, egy remek ízkombinációért? A válasz egyszerű: az élményért. Legyen az kifinomult és elegáns tányér, egy laza és vagány street-food vagy akár egy szelet torta, mely kirángat a valóságból.
Írta: Vörös Attila


Gyurik Gábor séf a kezdetektől viszi a konyhát a Pannonhalmi Főapátságra tágra nyílt szemekkel néző Viator étteremben. Kreatív és szuggesztív személyisége ugyanúgy kell a hely szellemének megidézéséhez, mint az, hogy érti, mi kell ahhoz, hogy a bencések ezeréves szellemiségét is vissza tudja tükrözni a tányéron és a falatban egyaránt. Tiszta ízek, karakteres, de nem tolakodó harmóniák, az eltérő részek egésszé illesztése mind olyan értékeken nyugszik, amelyek tényleg rímelnek a bencések korszerű, új értékeket teremtő, mégis egyetemes gondolkodására.


Gyurik Gábor


A mai világ azonban nem csak arról szól, hogy egy adott étterem konyhája mennyire egyedi, trendi és világszínvonalú. Ennek az idealizált képnek a fenntartáshoz bizony kell egy olyan háttérország, ahol észreveszik az új lehetőségeket, merik és tudják használni a tudatosság és szervezés profi eszközeit, hogy biztos háttér mellett lehessen alkotni, élményt adni. Ebben partner Baranyáné Matus Tünde, mint gasztronómiai vezető és Király Zsófia, mint a Pannonhalmi Apátsági Turizmus és Vendéglátás Kft. ügyvezetője.


Király Zsófia és Baranyáné Matus Tünde


A több mint egy évtizedes tapasztalat most némi megújulást hozott magával. A Viator úgy lett még erősebb és céltudatosabb, hogy a konyha lelke és szemlélete nem változott, így marad a kreativitás, a szezonalitás, a letisztult, mégis komplex ízvilág. És ezt továbbra is Gyurik Gábor séf garantálja.

Izgalmas útját választotta megújulásnak az étterem, illetve az azt üzemeltető bencés vállalkozás. Az évek során egyre több olyan résztevékenység épült be a mai komplex egész Viator-projektbe, mint a cukrászda vagy a street-food élmény. A fejlesztések elsősorban arról szóltak, hogy egy szélesebb igényű (pénz, idő, érdeklődés) közönséget tudjanak megszólítani. Az üzenet tiszta és világos volt: a minőség és az élmény az elsődleges, legyen szó gasztronómiáról, kultúráról vagy akár borról. Ez a sokoldalú gondolkodás az, ami már egy ideje működteti a rendszert Pannonhalmán. Ez az a tányérra konvertált gondolatiság, amiért érdemes belekóstolni a Viator ízvilágába.




Ajánlott fogások és italok:



Pisztráng, cukkini, garnéla, vajmártás
Borajánlat: Pannonhalmi Főapátság Sauvignon Blanc 2020

Kacsa trió, polenta, bébizöldségek
Borajánlat: Pannonhalmi Főapátság Hemina 2019

Gyümölcskosár, vanília, tejcsokoládé
Italajánlat: Pannonhalmi Főapátság Meggylikőr


Kacsa trió, polenta, bébizöldségek


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Hagyomány és innováció: Viator, Pannonhalma

Miért van az, hogy akár több órát is hajlandóak vagyunk utazni néhány finom falatért, egy remek ízkombinációért? A válasz egyszerű: az élményért. Legyen az kifinomult és elegáns tányér, egy laza és vagány street-food vagy akár egy szelet torta, mely kirángat a valóságból.
Írta: Vörös Attila


Gyurik Gábor séf a kezdetektől viszi a konyhát a Pannonhalmi Főapátságra tágra nyílt szemekkel néző Viator étteremben. Kreatív és szuggesztív személyisége ugyanúgy kell a hely szellemének megidézéséhez, mint az, hogy érti, mi kell ahhoz, hogy a bencések ezeréves szellemiségét is vissza tudja tükrözni a tányéron és a falatban egyaránt. Tiszta ízek, karakteres, de nem tolakodó harmóniák, az eltérő részek egésszé illesztése mind olyan értékeken nyugszik, amelyek tényleg rímelnek a bencések korszerű, új értékeket teremtő, mégis egyetemes gondolkodására.


Gyurik Gábor


A mai világ azonban nem csak arról szól, hogy egy adott étterem konyhája mennyire egyedi, trendi és világszínvonalú. Ennek az idealizált képnek a fenntartáshoz bizony kell egy olyan háttérország, ahol észreveszik az új lehetőségeket, merik és tudják használni a tudatosság és szervezés profi eszközeit, hogy biztos háttér mellett lehessen alkotni, élményt adni. Ebben partner Baranyáné Matus Tünde, mint gasztronómiai vezető és Király Zsófia, mint a Pannonhalmi Apátsági Turizmus és Vendéglátás Kft. ügyvezetője.


Király Zsófia és Baranyáné Matus Tünde


A több mint egy évtizedes tapasztalat most némi megújulást hozott magával. A Viator úgy lett még erősebb és céltudatosabb, hogy a konyha lelke és szemlélete nem változott, így marad a kreativitás, a szezonalitás, a letisztult, mégis komplex ízvilág. És ezt továbbra is Gyurik Gábor séf garantálja.

Izgalmas útját választotta megújulásnak az étterem, illetve az azt üzemeltető bencés vállalkozás. Az évek során egyre több olyan résztevékenység épült be a mai komplex egész Viator-projektbe, mint a cukrászda vagy a street-food élmény. A fejlesztések elsősorban arról szóltak, hogy egy szélesebb igényű (pénz, idő, érdeklődés) közönséget tudjanak megszólítani. Az üzenet tiszta és világos volt: a minőség és az élmény az elsődleges, legyen szó gasztronómiáról, kultúráról vagy akár borról. Ez a sokoldalú gondolkodás az, ami már egy ideje működteti a rendszert Pannonhalmán. Ez az a tányérra konvertált gondolatiság, amiért érdemes belekóstolni a Viator ízvilágába.




Ajánlott fogások és italok:



Pisztráng, cukkini, garnéla, vajmártás
Borajánlat: Pannonhalmi Főapátság Sauvignon Blanc 2020

Kacsa trió, polenta, bébizöldségek
Borajánlat: Pannonhalmi Főapátság Hemina 2019

Gyümölcskosár, vanília, tejcsokoládé
Italajánlat: Pannonhalmi Főapátság Meggylikőr


Kacsa trió, polenta, bébizöldségek


« Vissza az előző oldalra