AKTUÁLIS


Elrajtolt a RedY legújabb évjárata

A Villányi borvidék négy évvel ezelőtt hívta életre a Villányi RedY-t. A járvány ugyan nem kímélte a márkát, a bisztrókba, éttermekbe, romkocsmákba szánt vörösbor majdnem egy teljes évre karanténba került. Az élet újraindulásával a közösségi bisztró bor legújabb évjárata is újra elindult, hogy meghódítsa a könnyedebb, bisztró hangulatú vörösek kedvelőit.
Írta: Borigo


A RedY már a negyedik évjáratával mutatkozik be, míg a nagytestvér, a nagy testű Villányi Franc, a borvidék zászlóshajója már a nyolcadik életévét tölti idén. A Franc, a borvidék ékköve classicus, premium és super premium kategóriában nem csak itthon, de gyakran külföldi vizeken is evez: visszatérő vendég a ProWein-on, nemrég járt Lengyelországban és a svájci borkedvelők is hamarosan hozzájuthatnak egy webshopnak köszönhetően. „Villány két arca”-ként tökéletesen egészítik ki egymást: a RedY-vel a hazai rendezvények standjain, a könnyed, gyümölcsös és az érett, hordós borokat kedvelők nagy örömére.




A RedY tehát mindenkié, aki szeretne egy kis fiatalos vidámságot csempészni a dolgos hétköznapokba vagy egy könnyed, minőségi vöröset keres a hétvégi kerti partyhoz.
Évről-évre csiszolódik a stílus, az új évjárat a pünkösdi hosszú hétvégén indult négy helyszínen: Palkonyán, Villányban, Siklóson és Pécsen is találkozhatott a márkával a közönség. Idén is teljes mellszélességgel a borok mögött állnak az alkotóik: Teleki Villány, Gere Tamás & Zsolt Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Hárságyi Pince, Maczkó Róbert Pincészete, Mokos Pincészet, Vinatus Pince, Weimert Pincészet.

A pünkösdi hétvégén is bebizonyosodott, hogy van igény a portugieser alapú házasításokra. A vörös Y megtalálható a borszaküzletek és vinotékák polcain az éttermek és romkocsmák itallapjain és nem utolsó sorban a pincészetek vendéglátóegységeiben.

A Villányi borvidék termelői izgatottan várják, hogy végre újra koccinthassunk a Győri Bornapokon vagy a Szegedi Borfesztiválon, a Fishing-en vagy a Gourmet Fesztiválon, de Villány tárt karokkal vár minden vendéget a Rozé- vagy majd kicsit később a Vörösbor Fesztivál alkalmával is.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Elrajtolt a RedY legújabb évjárata

A Villányi borvidék négy évvel ezelőtt hívta életre a Villányi RedY-t. A járvány ugyan nem kímélte a márkát, a bisztrókba, éttermekbe, romkocsmákba szánt vörösbor majdnem egy teljes évre karanténba került. Az élet újraindulásával a közösségi bisztró bor legújabb évjárata is újra elindult, hogy meghódítsa a könnyedebb, bisztró hangulatú vörösek kedvelőit.
Írta: Borigo


A RedY már a negyedik évjáratával mutatkozik be, míg a nagytestvér, a nagy testű Villányi Franc, a borvidék zászlóshajója már a nyolcadik életévét tölti idén. A Franc, a borvidék ékköve classicus, premium és super premium kategóriában nem csak itthon, de gyakran külföldi vizeken is evez: visszatérő vendég a ProWein-on, nemrég járt Lengyelországban és a svájci borkedvelők is hamarosan hozzájuthatnak egy webshopnak köszönhetően. „Villány két arca”-ként tökéletesen egészítik ki egymást: a RedY-vel a hazai rendezvények standjain, a könnyed, gyümölcsös és az érett, hordós borokat kedvelők nagy örömére.




A RedY tehát mindenkié, aki szeretne egy kis fiatalos vidámságot csempészni a dolgos hétköznapokba vagy egy könnyed, minőségi vöröset keres a hétvégi kerti partyhoz.
Évről-évre csiszolódik a stílus, az új évjárat a pünkösdi hosszú hétvégén indult négy helyszínen: Palkonyán, Villányban, Siklóson és Pécsen is találkozhatott a márkával a közönség. Idén is teljes mellszélességgel a borok mögött állnak az alkotóik: Teleki Villány, Gere Tamás & Zsolt Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Hárságyi Pince, Maczkó Róbert Pincészete, Mokos Pincészet, Vinatus Pince, Weimert Pincészet.

A pünkösdi hétvégén is bebizonyosodott, hogy van igény a portugieser alapú házasításokra. A vörös Y megtalálható a borszaküzletek és vinotékák polcain az éttermek és romkocsmák itallapjain és nem utolsó sorban a pincészetek vendéglátóegységeiben.

A Villányi borvidék termelői izgatottan várják, hogy végre újra koccinthassunk a Győri Bornapokon vagy a Szegedi Borfesztiválon, a Fishing-en vagy a Gourmet Fesztiválon, de Villány tárt karokkal vár minden vendéget a Rozé- vagy majd kicsit később a Vörösbor Fesztivál alkalmával is.


« Vissza az előző oldalra