AKTUÁLIS


Magyar Sommelier Bajnokság 2018

A Magyar Sommelier Szövetség idén is megrendezi a szakma országos bajnokságát, amelynek elődöntőjét február 24-én, szombaton - ebben az évben ismét vidéken - a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban tartották, Szekszárd város Önkormányzata és a Szekszárdi Borvidék borászatainak támogatásával. A döntőnek a budapesti Gerbeaud Ház ad otthont.
Írta: Borigo


A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak, vagy a sommelier szakma a munkakörük része. A szervezők célja továbbá a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerűsítése.

Az előző év gyakorlatának megfelelően ezúttal is nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a Szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.

Az elődöntőből a három legtöbb pontszámot elért versenyző kerül a döntőbe, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt 2018. március 4-én a Gerbeaud Ház Átrium termében.

A döntőbe jutott versenyzők a nagyközönség előtt pezsgőfelszolgálásból (idegen nyelven), étel-ital párosításból, hibás borlap javításból, vörösbor dekantálásból, bor jellemzésből és párlatfelismerésből álló feladatokat oldanak meg, majd közös meglepetés feladaton vesznek részt. A verseny fővédnöke Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A MASOSZ immár negyedik alkalommal ítélte oda Par Excellence díját, amelyben olyan hazai szakemberek részesülhetnek, akik magas színvonalú tevékenységükkel eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, a vendéglátó munka megbecsültségének növeléséhez, valamint a vonatkozó szakmai ismeretek széleskörű terjesztéséhez.

Különdíjakat a Petrény Pincészet és a Hotel Gottwald míg a fődíjat a Törley Pezsgőmanufaktúra ajánlotta fel.

A kedvezményes belépő tartalmazza a döntő megtekintését, valamint a kóstolókat, 15:00 órától az egész rendezvény területén. Belépőjegy online vásárolható elővételben:
http://www.kavebar.hu/sommelier-bajnoksag.html


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Magyar Sommelier Bajnokság 2018

A Magyar Sommelier Szövetség idén is megrendezi a szakma országos bajnokságát, amelynek elődöntőjét február 24-én, szombaton - ebben az évben ismét vidéken - a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban tartották, Szekszárd város Önkormányzata és a Szekszárdi Borvidék borászatainak támogatásával. A döntőnek a budapesti Gerbeaud Ház ad otthont.
Írta: Borigo


A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak, vagy a sommelier szakma a munkakörük része. A szervezők célja továbbá a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerűsítése.

Az előző év gyakorlatának megfelelően ezúttal is nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a Szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.

Az elődöntőből a három legtöbb pontszámot elért versenyző kerül a döntőbe, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt 2018. március 4-én a Gerbeaud Ház Átrium termében.

A döntőbe jutott versenyzők a nagyközönség előtt pezsgőfelszolgálásból (idegen nyelven), étel-ital párosításból, hibás borlap javításból, vörösbor dekantálásból, bor jellemzésből és párlatfelismerésből álló feladatokat oldanak meg, majd közös meglepetés feladaton vesznek részt. A verseny fővédnöke Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A MASOSZ immár negyedik alkalommal ítélte oda Par Excellence díját, amelyben olyan hazai szakemberek részesülhetnek, akik magas színvonalú tevékenységükkel eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, a vendéglátó munka megbecsültségének növeléséhez, valamint a vonatkozó szakmai ismeretek széleskörű terjesztéséhez.

Különdíjakat a Petrény Pincészet és a Hotel Gottwald míg a fődíjat a Törley Pezsgőmanufaktúra ajánlotta fel.

A kedvezményes belépő tartalmazza a döntő megtekintését, valamint a kóstolókat, 15:00 órától az egész rendezvény területén. Belépőjegy online vásárolható elővételben:
http://www.kavebar.hu/sommelier-bajnoksag.html


« Vissza az előző oldalra