AKTUÁLIS


Megjelent a BORIGO Magazin legújabb száma

Bor gasztronómia, kultúra és utazás: a standokra került legújabb számban többek között tokaji mintákról, a dél-itáliai autochton fajtákról olvashattok, a szokásosnál jóval több tesztriporttal. Laurent Comas, a Pajzos-Megyer birtokigazgatója feltűnő jelenség, ahogy a mádi Gusteau is, nem véletlenül lett az Év Étterme.
Írta: Borigo


Ha február, akkor Tokaj: az év első számát már évek óta a borvidéknek szenteljük, így idén sem volt ez másként. A lap hasábjain rövid elemzést adunk a régió helyzetéről és elemezzük a kóstolt évjáratokat. A 2016-os hordóminták komoly meglepetéseket tartogatnak, még 2015-höz képest is van lendület, ami a savakat illeti.




A borászat nem művészet – mondja Laurent Comas, a Pajzos-Megyer birtokigazgatója, aki jó szokását megtartva most is igen markáns véleményt fogalmazott meg. Kérdeztük a száraz küvékről, a fogyasztói ízlésről és a puttonyszámok megszüntetéséről is, tanulságos beszélgetés volt.




Hiába volt Szicília címlapsztori, Dél-Olaszország úgy általában egy fehér folt, ami a borokat illeti, nem ismerjük eléggé Pugliát, és különösen nem Calabriát és Campaniát. Cikkünkből megismerhettek néhányat abból a több száz (!) helyi fajtából, amellyel itt dolgoznak ősidők óta.




A mádi Gusteau az Év Étterme lett, és ez már nagyon járt neki. A BORIGO stábja ellátogatott, körülnézett, kóstolt és elhozott néhány receptet. Kacsamáj terrine gyömbéres zöldparadicsommal; Hétfűszeres kecskenyak színes lencseraguval és sült római salátával; Kecskesajtos sütőtöktorta koriander sorbet-val. Csak néhány Horváth Gábor séf remekei közül.




A tesztriportokat, recepteket és a többi jó sztorit keresd a postaládádban vagy a standokon!

http://borigo.hu/elofizetes/


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Megjelent a BORIGO Magazin legújabb száma

Bor gasztronómia, kultúra és utazás: a standokra került legújabb számban többek között tokaji mintákról, a dél-itáliai autochton fajtákról olvashattok, a szokásosnál jóval több tesztriporttal. Laurent Comas, a Pajzos-Megyer birtokigazgatója feltűnő jelenség, ahogy a mádi Gusteau is, nem véletlenül lett az Év Étterme.
Írta: Borigo


Ha február, akkor Tokaj: az év első számát már évek óta a borvidéknek szenteljük, így idén sem volt ez másként. A lap hasábjain rövid elemzést adunk a régió helyzetéről és elemezzük a kóstolt évjáratokat. A 2016-os hordóminták komoly meglepetéseket tartogatnak, még 2015-höz képest is van lendület, ami a savakat illeti.




A borászat nem művészet – mondja Laurent Comas, a Pajzos-Megyer birtokigazgatója, aki jó szokását megtartva most is igen markáns véleményt fogalmazott meg. Kérdeztük a száraz küvékről, a fogyasztói ízlésről és a puttonyszámok megszüntetéséről is, tanulságos beszélgetés volt.




Hiába volt Szicília címlapsztori, Dél-Olaszország úgy általában egy fehér folt, ami a borokat illeti, nem ismerjük eléggé Pugliát, és különösen nem Calabriát és Campaniát. Cikkünkből megismerhettek néhányat abból a több száz (!) helyi fajtából, amellyel itt dolgoznak ősidők óta.




A mádi Gusteau az Év Étterme lett, és ez már nagyon járt neki. A BORIGO stábja ellátogatott, körülnézett, kóstolt és elhozott néhány receptet. Kacsamáj terrine gyömbéres zöldparadicsommal; Hétfűszeres kecskenyak színes lencseraguval és sült római salátával; Kecskesajtos sütőtöktorta koriander sorbet-val. Csak néhány Horváth Gábor séf remekei közül.




A tesztriportokat, recepteket és a többi jó sztorit keresd a postaládádban vagy a standokon!

http://borigo.hu/elofizetes/


« Vissza az előző oldalra