AKTUÁLIS


Mesterkurzusok az Olaszrizling Októberen

Gyümölcsösségtől az ásványosságig, olaszrizlingek határainkon innen és túl – hogyha egy mondatban kellene összefoglalni az Olaszrizling Október Nagykóstoló mesterkurzusainak témáit, valahogy így hangzana.
Írta: Borigo


Amint a hazai borkedvelők már megszokhatták, az olaszrizlingeket középpontba állító kora őszi időszak központi eseménye idén is az Olaszrizling Október Nagykóstoló lesz, idén október 8-án szombaton, a Corinthia Hotel Budapestben. A rendezvényen mintegy 80 borászat és számos további kiállító várja majd a borkedvelőket. Az Olaszrizling Október kezdeményezés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet Magyarország legnagyobb területen termesztett fehér szőlőfajtájára és arra, hogy az olaszrizling nemcsak a mindennapok bora lehet, hanem dűlőszelektált és válogatás tételei által az egyedi alkalmak méltó kísérője is. Az október 8-i sétáló kóstolót három izgalmas előadás is kíséri.

14 órától Káli Ildikó boroktató, sommelier, borszakíró határon túli olaszrizling mesterkurzust tart, amelyen Magyarország szomszédos országainak borvidékeiről. Ausztria, Szlovákia, Horvátország különböző területeiről mutat be olaszrizlingeket.

16 órától Robert Smyth nemzetközi borakadémikus, borszakíró az olaszrizling vulkanikus talajokon mutatott komplex aromáit tárja fel a résztvevők előtt Balaton-felvidéki, badacsonyi és a Somló-hegyről származó borok bemutatásán keresztül. „Úgy gondolom, hogy a legjobb magyar olaszrizlingek közül a többség a Balaton északi partjáról származik” – mondta az előadó, aki a vulkanikus talajokon termett olaszrizlingek magas savtartalma melletti rendkívüli egyensúlyra is szép példákat hoz. (Az előadás angol nyelven zajlik majd.)

18 órától a könnyedebb borok játsszák a főszerepet Szendei Gergő borász, szaktanácsadó előadásán, ahol a gyümölcsösség megőrzése a borokban lesz a téma és a résztvevők bepillanthatnak a kulisszák mögé, olyan borokat kóstolva, amelyek nincsenek kereskedelmi forgalomban, így csak egy szűk szakmai kör ismeri őket.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Mesterkurzusok az Olaszrizling Októberen

Gyümölcsösségtől az ásványosságig, olaszrizlingek határainkon innen és túl – hogyha egy mondatban kellene összefoglalni az Olaszrizling Október Nagykóstoló mesterkurzusainak témáit, valahogy így hangzana.
Írta: Borigo


Amint a hazai borkedvelők már megszokhatták, az olaszrizlingeket középpontba állító kora őszi időszak központi eseménye idén is az Olaszrizling Október Nagykóstoló lesz, idén október 8-án szombaton, a Corinthia Hotel Budapestben. A rendezvényen mintegy 80 borászat és számos további kiállító várja majd a borkedvelőket. Az Olaszrizling Október kezdeményezés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet Magyarország legnagyobb területen termesztett fehér szőlőfajtájára és arra, hogy az olaszrizling nemcsak a mindennapok bora lehet, hanem dűlőszelektált és válogatás tételei által az egyedi alkalmak méltó kísérője is. Az október 8-i sétáló kóstolót három izgalmas előadás is kíséri.

14 órától Káli Ildikó boroktató, sommelier, borszakíró határon túli olaszrizling mesterkurzust tart, amelyen Magyarország szomszédos országainak borvidékeiről. Ausztria, Szlovákia, Horvátország különböző területeiről mutat be olaszrizlingeket.

16 órától Robert Smyth nemzetközi borakadémikus, borszakíró az olaszrizling vulkanikus talajokon mutatott komplex aromáit tárja fel a résztvevők előtt Balaton-felvidéki, badacsonyi és a Somló-hegyről származó borok bemutatásán keresztül. „Úgy gondolom, hogy a legjobb magyar olaszrizlingek közül a többség a Balaton északi partjáról származik” – mondta az előadó, aki a vulkanikus talajokon termett olaszrizlingek magas savtartalma melletti rendkívüli egyensúlyra is szép példákat hoz. (Az előadás angol nyelven zajlik majd.)

18 órától a könnyedebb borok játsszák a főszerepet Szendei Gergő borász, szaktanácsadó előadásán, ahol a gyümölcsösség megőrzése a borokban lesz a téma és a résztvevők bepillanthatnak a kulisszák mögé, olyan borokat kóstolva, amelyek nincsenek kereskedelmi forgalomban, így csak egy szűk szakmai kör ismeri őket.


« Vissza az előző oldalra