AKTUÁLIS


Bormustra Fehárváron

A világfajták bűvöletében gyakran megfeledkezünk arról, hogy léteznek magyar szőlőfajtáink, és belőlük készült figyelemre méltó, zamatos boraink. Rozália, Bakator, Csomorika, Pátria, Valentin… Csak néhány abból a 75 szőlőfajtából, amelyekből készült borokat szeretnék megismertetni a város borkedvelővel, az I. Székesfehérvári Bormustra rendezvényen.


Őshonos magyar, illetve magyar kutatók által nemesített szőlőfajták és az ezekből készített borok állnak a program középpontjában. Szakmai beszélgetésekkel, borászok előadásaival, kiállítással színesített sétáló borkóstolón a tradicionális magyar, és a hazai nemesítésű szőlőfajták, valamint a belőlük készült borok mutatkoznak be az érdeklődőknek. 80 borászat közel 200 bora várja majd a kalandos kedvű látogatókat. A rendezvény fővédnöke dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár MJV polgármestere, míg a szakmai fővédnökséget id. Kamocsay Ákos borász vállalta.




„Az első, Hungaricum Bormustra elnevezésű rendezvényt Keszthelyen rendezték két évvel ezelőtt, mely a szakma és a látogatók körében is igen nagy sikert aratott. Ezt a hagyományt folytatva szeretnénk Székesfehérváron elindítani egy exkluzív eseménysorozatot, melynek első állomása lesz a szeptember végi seregszemle.” – mondta Kertész Zoltán, a Kertész Családi Pincészet vezetője, a bormustra egyik főszervezője. A bemutatkozó 80 borászat nemcsak termékeivel lesz jelen, de több borász is fontosnak érezte, hogy személyesen is részt vegyen a mustrán, így is népszerűsítve kedvenc fajtáit.

A kóstolók mellett szakmai előadásokat is hallgathatnak a résztvevők:
18.30: Badacsonyi magyar fajták - Dr. Brazsil József, egyetemi adjunktus (Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar)
19.00: Magyar szőlőfajták - Szentesi József, borász (Borászok Borásza 2012.)
19.30: Tradíció és marketing a borászatban - Miklós Csaba, borász (Mór)




Bővebb információ:
www.fehervari-bormustra.hu
www.facebook.com/FehervariBormustra
A sajtó képviselői számára 16.00-tól bejárást, fotó és interjúkészítési lehetőséget biztosítunk. Részvételi szándékát kérjük az alábbi elérhetőségen jelezze, 2012. szeptember 25-ig.
Absurd Reklámügynökség, Kontakt: Baranyi Anikó, e-mail: baniko@absurd.hu Tel: 20/46-47-058
A rendezvény szervezője: Kertész Családi Pincészet és az Absurd Reklámügynökség
Szakmai partnerek: Pannon Egyetem Georgikon Kar, Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Táplálkozástudományi Tanszék, Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kar, Európai Kádárok Kft.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Bormustra Fehárváron

A világfajták bűvöletében gyakran megfeledkezünk arról, hogy léteznek magyar szőlőfajtáink, és belőlük készült figyelemre méltó, zamatos boraink. Rozália, Bakator, Csomorika, Pátria, Valentin… Csak néhány abból a 75 szőlőfajtából, amelyekből készült borokat szeretnék megismertetni a város borkedvelővel, az I. Székesfehérvári Bormustra rendezvényen.


Őshonos magyar, illetve magyar kutatók által nemesített szőlőfajták és az ezekből készített borok állnak a program középpontjában. Szakmai beszélgetésekkel, borászok előadásaival, kiállítással színesített sétáló borkóstolón a tradicionális magyar, és a hazai nemesítésű szőlőfajták, valamint a belőlük készült borok mutatkoznak be az érdeklődőknek. 80 borászat közel 200 bora várja majd a kalandos kedvű látogatókat. A rendezvény fővédnöke dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár MJV polgármestere, míg a szakmai fővédnökséget id. Kamocsay Ákos borász vállalta.




„Az első, Hungaricum Bormustra elnevezésű rendezvényt Keszthelyen rendezték két évvel ezelőtt, mely a szakma és a látogatók körében is igen nagy sikert aratott. Ezt a hagyományt folytatva szeretnénk Székesfehérváron elindítani egy exkluzív eseménysorozatot, melynek első állomása lesz a szeptember végi seregszemle.” – mondta Kertész Zoltán, a Kertész Családi Pincészet vezetője, a bormustra egyik főszervezője. A bemutatkozó 80 borászat nemcsak termékeivel lesz jelen, de több borász is fontosnak érezte, hogy személyesen is részt vegyen a mustrán, így is népszerűsítve kedvenc fajtáit.

A kóstolók mellett szakmai előadásokat is hallgathatnak a résztvevők:
18.30: Badacsonyi magyar fajták - Dr. Brazsil József, egyetemi adjunktus (Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar)
19.00: Magyar szőlőfajták - Szentesi József, borász (Borászok Borásza 2012.)
19.30: Tradíció és marketing a borászatban - Miklós Csaba, borász (Mór)




Bővebb információ:
www.fehervari-bormustra.hu
www.facebook.com/FehervariBormustra
A sajtó képviselői számára 16.00-tól bejárást, fotó és interjúkészítési lehetőséget biztosítunk. Részvételi szándékát kérjük az alábbi elérhetőségen jelezze, 2012. szeptember 25-ig.
Absurd Reklámügynökség, Kontakt: Baranyi Anikó, e-mail: baniko@absurd.hu Tel: 20/46-47-058
A rendezvény szervezője: Kertész Családi Pincészet és az Absurd Reklámügynökség
Szakmai partnerek: Pannon Egyetem Georgikon Kar, Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Táplálkozástudományi Tanszék, Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kar, Európai Kádárok Kft.


« Vissza az előző oldalra