AKTUÁLIS


Bock Bisztró nyílt Koppenhágában

Ökörpofa, gersli rizottó, korhely halászlé. Egyebek mellett ilyen fogásokat kínál a legújabb koppenhágai étterem. A dán fővárosban október 14-én tartották a Bock Bisztró ünnepélyes megnyitóját.


Az éttermet helyi befektetők alapították a budapesti Bock Bisztró franchise partnereként. Bíró Lajos, a Bock Bisztró executive séfje, ma délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megnyílt az első külföldi éttermük Koppenhágában. A dán befektetők közel egy évet töltöttek Magyarországon a megfelelő partner és modell kiválasztásával. Végül egy tízes szűkített éttermi listából esett a választásuk a Bockra, amely véleményük szerint a magyar ízek, a magyar konyha legjobb, korszerű képviselőjeként biztosíték lehet a sikerre a dán ínyencek körében is.

Az üzemeltetés feltételeit a magyar partner egy franchise szerződésben rögzítette. Ennek alapján végezték el a dániai személyzet betanítását és ugyancsak ez teszi lehetővé, hogy negyedévente ellenőrizzék, a kinti partner betartja a „Bock Bisztró sztenderdeket”. Az étlapot és a napi ajánlatot együtt állítják össze a budapesti üzlet ajánlásai alapján. Így a jövőben is minimum 70 százalékban a budapesti étterem fogásai várják a helyi vendégeket – persze Bíró Lajostól megszokott módon, kicsit dánosan újragondolva. A borkínálat összetétele is rögzített, a Bock Pince borainak 60 százalékot kell képviselniük a borlapon.



A koppenhágai megnyitón természetesen személyesen részt vett Bíró Lajos, aki a megelőző hetet már a helyszínen töltötte az előkészületeket segítve, és Bock József is. A vendégeknek nyolcfogásos menüt szolgáltak fel, a hozzájuk ajánlott borokat a magyar borász mutatta be. Nagy sikert aratott, amikor az amúgy helyben máris „gasztronómiai gengszterként” aposztrofált magyar séf és segítője Varjú Viktor körbejártak egy nagy lábassal a kezükben. Merőkanállal osztották ki a repetázni vágyó vendégeknek a maradék gombás rizottót, majd Bíró tájékoztatta a jelenlévőket, hogy bizony abban a néhány kis szelet „valamiben” – ami nem más volt, mint disznósajt – benne van minden, amit a helyiek elképzelhetetlennek tartottak eddig magukhoz venni: disznónyelv, fül és más egyebek. A sikert a visszaérkező üres tányérok mutatták. Magyarán, nemcsak a tíz ujjukat nyalták meg a kényes ízlésű, ”zöldségevő” dánok, de a tányérokat is kinyalták. A nyitva tartás első napjaiban már az is kiderült mi a favorit: itt is nyert az „Ökörpofa – Retró”, ami annyira népszerű a pesti körúti bisztróban, hogy nem tudják levenni az étlapról. Koppenhágában jelzésszerűen egy zellerszárat is sütnek alá, nehogy már lelkiismeret furdalása legyen a vendégeknek, amiért nincs zöldség a fogásukban.

S hogy mit importáltak Bíróék? Azt a sajtóreggelin mutatták be: a kint töltött pár nap alatt nagy hirtelen kitanulták a Smørrebrød, az ugyancsak emberes dán szendvics összeállítását, aminek méretére és tartalmára a legjellemzőbb, hogy mélytányérban szolgálják fel. A hagyományos heringes változatokat Bíró Lajos természetesen már át is értelmezte.

Forrásunk ezúttal teljes mértékben a www.hvg.hu online magazin volt.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Bock Bisztró nyílt Koppenhágában

Ökörpofa, gersli rizottó, korhely halászlé. Egyebek mellett ilyen fogásokat kínál a legújabb koppenhágai étterem. A dán fővárosban október 14-én tartották a Bock Bisztró ünnepélyes megnyitóját.


Az éttermet helyi befektetők alapították a budapesti Bock Bisztró franchise partnereként. Bíró Lajos, a Bock Bisztró executive séfje, ma délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megnyílt az első külföldi éttermük Koppenhágában. A dán befektetők közel egy évet töltöttek Magyarországon a megfelelő partner és modell kiválasztásával. Végül egy tízes szűkített éttermi listából esett a választásuk a Bockra, amely véleményük szerint a magyar ízek, a magyar konyha legjobb, korszerű képviselőjeként biztosíték lehet a sikerre a dán ínyencek körében is.

Az üzemeltetés feltételeit a magyar partner egy franchise szerződésben rögzítette. Ennek alapján végezték el a dániai személyzet betanítását és ugyancsak ez teszi lehetővé, hogy negyedévente ellenőrizzék, a kinti partner betartja a „Bock Bisztró sztenderdeket”. Az étlapot és a napi ajánlatot együtt állítják össze a budapesti üzlet ajánlásai alapján. Így a jövőben is minimum 70 százalékban a budapesti étterem fogásai várják a helyi vendégeket – persze Bíró Lajostól megszokott módon, kicsit dánosan újragondolva. A borkínálat összetétele is rögzített, a Bock Pince borainak 60 százalékot kell képviselniük a borlapon.



A koppenhágai megnyitón természetesen személyesen részt vett Bíró Lajos, aki a megelőző hetet már a helyszínen töltötte az előkészületeket segítve, és Bock József is. A vendégeknek nyolcfogásos menüt szolgáltak fel, a hozzájuk ajánlott borokat a magyar borász mutatta be. Nagy sikert aratott, amikor az amúgy helyben máris „gasztronómiai gengszterként” aposztrofált magyar séf és segítője Varjú Viktor körbejártak egy nagy lábassal a kezükben. Merőkanállal osztották ki a repetázni vágyó vendégeknek a maradék gombás rizottót, majd Bíró tájékoztatta a jelenlévőket, hogy bizony abban a néhány kis szelet „valamiben” – ami nem más volt, mint disznósajt – benne van minden, amit a helyiek elképzelhetetlennek tartottak eddig magukhoz venni: disznónyelv, fül és más egyebek. A sikert a visszaérkező üres tányérok mutatták. Magyarán, nemcsak a tíz ujjukat nyalták meg a kényes ízlésű, ”zöldségevő” dánok, de a tányérokat is kinyalták. A nyitva tartás első napjaiban már az is kiderült mi a favorit: itt is nyert az „Ökörpofa – Retró”, ami annyira népszerű a pesti körúti bisztróban, hogy nem tudják levenni az étlapról. Koppenhágában jelzésszerűen egy zellerszárat is sütnek alá, nehogy már lelkiismeret furdalása legyen a vendégeknek, amiért nincs zöldség a fogásukban.

S hogy mit importáltak Bíróék? Azt a sajtóreggelin mutatták be: a kint töltött pár nap alatt nagy hirtelen kitanulták a Smørrebrød, az ugyancsak emberes dán szendvics összeállítását, aminek méretére és tartalmára a legjellemzőbb, hogy mélytányérban szolgálják fel. A hagyományos heringes változatokat Bíró Lajos természetesen már át is értelmezte.

Forrásunk ezúttal teljes mértékben a www.hvg.hu online magazin volt.


« Vissza az előző oldalra