AKTUÁLIS


Hazai borokat kínálnak a Vinoport Borbárban

Az immár három és fél éve működő online bormagazin, a Vinoport.hu idén tavasszal megnyitotta borbárját. A kínálatot a hazai borok határozzák meg, amelyeket pohárra vagy üvegre is fogyaszthatnak a vendégek.


Külön elviteles ár garantálja, hogy egy-egy palackért is érdemes legyen beugrani. Mivel pedig a borok többsége közvetlenül kerül beszerzésre, a partnerpincészetek esetében ugyanazért az árért vásárolhatnak itt a borszeretők, amelyért egyébként a borászatnál tennék.

A borbár létrehozásával kettős célunk volt: először is szerettük volna még személyesebbé tenni kapcsolatunkat olvasóinkkal, ezt szolgálják az ide szervezett klubkóstolók, vakkóstolók, tematikus kóstolók. Valamint azon pincészetek számára kívánunk minőségi megjelenést biztosítani, akikkel a magazin miatt évek óta együttműködünk. Mindennapi munkánk során sok különleges, kis tétellel találkozunk, ezeknek ideális bemutatkozási lehetőséget jelent a Vinoport Borbár” – mondta el Kézdy Dániel, lapigazgató.

A bár borlapja azért is különleges, mert az aktuálisan futó tételek mellett megtalálhatóak rajta olyan borok is, amelyek hivatalosan már nincsenek forgalomban. Ennek azért különösen nagy a jelentősége, mert sok komoly fehér- és vörösbor esetében gyakran felmerül a probléma, hogy túl fiatalon vásárolják meg őket a borfogyasztók, majd ideális tároló kapacitás hiányában kénytelenek megfelelő érettségi állapotuk előtt kinyitni azokat. A Vinoport Borbár ezt a problémát is orvosolni szeretné; az induló borlap részét képezik általunk érlelt St. Andrea, Gere Attila és Balassa István borok.



A borokhoz illően a gasztronómiai háttér kialakítására is hasonló tudatosság volt a jellemző. A ház sajtkínálatáért Sándor Tamás a felelős, de a Bükki Kézműves Sajtok mellett Egerből érkeznek a helyben sütött péksütemények is, amelyek a borbárban készített szendvicsek alapanyagát szolgáltatják. Ezeken túl különböző sajt- és sonkatálakból is válogathatnak a vendégek.

A minél magasabb borfogyasztási élményt szolgálják azok a kis létszámú borkóstolók, amelyek Vinoport Club néven futnak. Ilyenkor a barátságos és közvetlen hangulat kialakítása érdekében maximum tizennégy vendég teszi ki a közönséget, akik 8-10 bor végigkóstolása mellett az előadótól rengeteg információt megszerezhetnek az adott borászatról, borvidékről. Emellett felettébb népszerűnek bizonyultak azok a próbaidő alatt megrendezett vakkóstolók is, ahol a különböző asztaltársaságok közösen találják ki, hogy éppen mely borvidékről származó vagy milyen szőlőfajtából készülő borokat kóstolnak. A felhőtlen szórakozást a borbárban többek között olyan klasszikus kávéházi játékok segítik, mint a dominó vagy a kártya.

A Vinoport Borbár címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 1.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Hazai borokat kínálnak a Vinoport Borbárban

Az immár három és fél éve működő online bormagazin, a Vinoport.hu idén tavasszal megnyitotta borbárját. A kínálatot a hazai borok határozzák meg, amelyeket pohárra vagy üvegre is fogyaszthatnak a vendégek.


Külön elviteles ár garantálja, hogy egy-egy palackért is érdemes legyen beugrani. Mivel pedig a borok többsége közvetlenül kerül beszerzésre, a partnerpincészetek esetében ugyanazért az árért vásárolhatnak itt a borszeretők, amelyért egyébként a borászatnál tennék.

A borbár létrehozásával kettős célunk volt: először is szerettük volna még személyesebbé tenni kapcsolatunkat olvasóinkkal, ezt szolgálják az ide szervezett klubkóstolók, vakkóstolók, tematikus kóstolók. Valamint azon pincészetek számára kívánunk minőségi megjelenést biztosítani, akikkel a magazin miatt évek óta együttműködünk. Mindennapi munkánk során sok különleges, kis tétellel találkozunk, ezeknek ideális bemutatkozási lehetőséget jelent a Vinoport Borbár” – mondta el Kézdy Dániel, lapigazgató.

A bár borlapja azért is különleges, mert az aktuálisan futó tételek mellett megtalálhatóak rajta olyan borok is, amelyek hivatalosan már nincsenek forgalomban. Ennek azért különösen nagy a jelentősége, mert sok komoly fehér- és vörösbor esetében gyakran felmerül a probléma, hogy túl fiatalon vásárolják meg őket a borfogyasztók, majd ideális tároló kapacitás hiányában kénytelenek megfelelő érettségi állapotuk előtt kinyitni azokat. A Vinoport Borbár ezt a problémát is orvosolni szeretné; az induló borlap részét képezik általunk érlelt St. Andrea, Gere Attila és Balassa István borok.



A borokhoz illően a gasztronómiai háttér kialakítására is hasonló tudatosság volt a jellemző. A ház sajtkínálatáért Sándor Tamás a felelős, de a Bükki Kézműves Sajtok mellett Egerből érkeznek a helyben sütött péksütemények is, amelyek a borbárban készített szendvicsek alapanyagát szolgáltatják. Ezeken túl különböző sajt- és sonkatálakból is válogathatnak a vendégek.

A minél magasabb borfogyasztási élményt szolgálják azok a kis létszámú borkóstolók, amelyek Vinoport Club néven futnak. Ilyenkor a barátságos és közvetlen hangulat kialakítása érdekében maximum tizennégy vendég teszi ki a közönséget, akik 8-10 bor végigkóstolása mellett az előadótól rengeteg információt megszerezhetnek az adott borászatról, borvidékről. Emellett felettébb népszerűnek bizonyultak azok a próbaidő alatt megrendezett vakkóstolók is, ahol a különböző asztaltársaságok közösen találják ki, hogy éppen mely borvidékről származó vagy milyen szőlőfajtából készülő borokat kóstolnak. A felhőtlen szórakozást a borbárban többek között olyan klasszikus kávéházi játékok segítik, mint a dominó vagy a kártya.

A Vinoport Borbár címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 1.


« Vissza az előző oldalra