AKTUÁLIS


Mindent az italok világáról - Kreatív Italfórum

Nagyszabású eseményen ismerkedhetnek meg az italok világával azok, akik szakmabeliként vagy akár vendégként, fogyasztóként többet szeretnének tudni a kávé- és bárkultúra fortélyairól.


A február 14-én zajló Kreatív Italfórumon mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy olyan termékeket kóstoljon meg, melyek a legjobb éttermek és bárok választékában szerepelnek. Előadások, vezetett italkóstolók, szemináriumok és számos program várja a látogatókat, akik a csupán kétkoktélnyi belépőjegy áráért egész nap ingyenesen tesztelhetik a különböző italokat a kávéktól a párlatokig, vagy akár sorkülönlegességeket, pálinkákat, kézműves borokat.
Kávéházak anno, a világ leghíresebb koktéljai, a nemzetközi bárvilág aktuális trendjei, a párlatok világa, sörtudomány, a kávé útja cserjétől a csészéig, milyenek a kézműves borok – ez csupán ízelítő a programból, melyhez kapcsolódóan a kiállító cégek is számos meglepetéssel készülnek.



A hazai szakma kiválóságai mellett a nemzetközi bárvilág ismert arcai is megjelennek, az esemény vendége lesz Matthijs Janssen mesterdesztilláló, Arno van Eijmeren mixológus, a De Kuyper márkanagykövete, és Nicolas St Jean világbajnok flair bártender. Ők nemcsak előadókként, hanem zsűritagokként is tiszteletüket teszik a rendezvénynek otthont adó Hotel Corinthiában, mert a De Kuyper mixerverseny idei döntője az Italfórum egyik kiemelt programja.
Új luxusmárkák, egy igazán különleges receptkönyv debütálása, Bar Lounge, és számos olyan előadás várja a vendégeket, amitől kihagyhatatlannak ígérkezik az Italfórum, s a show este is folytatódik! A programokról és a részvételi lehetőségekről a www.vendon.hu portál ad részletes tájékoztatást.


RÉSZLETES PROGRAM



• Időpont: 2011. február 14., 10.00 – 20.00 óra között
• Helyszín: Hotel Corinthia Budapest - konferenciaközpont, 1074, Bp., Erzsébet krt. 49.
• Házigazda: Morafcsik Péter, a Bols Mixerakadémia vezetője
• Szeminárium-moderátor: Nagy Zoltán bártulajdonos-bártender (LAB, Boutiq’)
• Szervező: Centralpress lapkiadó/ CAFÉ&Bar, Vendéglátás, Vendon.hu

ELŐADÁSOK A KIÁLLÍTÓTÉRBEN



10.30 – 11.00 Italtörténet – a koktélok születése, a világ leghíresebb koktéljai
Antal B. Gábor szakíró
11.00 – 11.30 A nemzetközi bárvilág aktuális trendjei (klasszikusok újraértelmezése, kísérleti mixológia, tiki, japán bártendeing)
Nagy Zoltán LAB, Boutiq’ bar
11.30 – 12.00 Kávéházi- és bárkultúra Magyarországon anno
Saly Noémi / Magyar Vendéglátóipari Múzeum
13.30 - 14.00 A párlatok világa – gabonák és gyógynövények, avagy mi kerül a hordóba, palackba
Gulyás Csaba párlatszakértő
14.30 – 15.20 Hogyan kerül az ital a palackba – érlelés, erjesztés, desztillálás
Matthijs Janssen mesterdesztilláló
15.30 – 16.20 Bárkultúra felsőfokon - Arno van Eijmeren mixológus
16.30 De Kuyper mixerverseny / klasszikus és flair döntő
19.00 flair show: Nicolas St Jean világbajnok bemutatója

SZEMINÁRIUMTEREM



BARTENDER’S CLUB
Professzionális italkultúra elméletben és gyakorlatban
12.00 – 15.00
Témák: • Koktéltörténet receptekben • Aczél Miksa receptjeinek újraértelmezése • Az ideális bártender – effektivitás, attitűd, vendégkezelés, • Különleges technikák és eszközök • Extrém ízpárosítások a pohárban • Best of B’C receptek

CAFE&BAR
Kávé- és italkultúra a vendéglátásban
16.00 – 18.00
Témák: • Az ideális bárpult • Báreszközök használata • Gyakori hibák a pult mögött és a felszolgálásban • Italértékesítés (jog)szabályosan

KÓSTOLÓSAROK
11.00 – 17.00 óra között
Vezetett italbemutatók és kóstolók (45 p)
11.00vodka – Lukács Roland/Boutiq’ bar
12.00gin – Hatvani Zilia/Boston Bartender School, Szikra Cool Tour House
13.00rum – Kiss Antal/ Bacardi, Flair Planet
14.00bourbon – Kottra Dezső/Bols Mixerakadémia
15.00single malt – Gulyás Csaba/Bartrender magazin
16.00konyak – Dez O’Connell/független tanácsadó bártender

TEMATIKUS SARKOK
11.00 – 17.00óra között
Kóstolással egybekötött tematikus mini-szemináriumok, bemutatók: termékismeret, technológia, kóstolási alapismeretek, különleges termékkategóriák, stb

Söröző

Hazai sörpiac helyzete
Sörtechnológiák – a gabonától a korsóig. Minden, amit a sörgyártásról tudni kell
A sörkóstolás tudománya. Mit és hogyan kóstoljunk a sörben?
Erős sörök - gyenge fogyasztók? Miért jók a magas alkoholtartalmú sörök?
Luxussörök. Nem képzavar, a világ legexkluzívabb sörei.
Sörkorcsolyák: egyszerűen jót!
Bemutató: a sörcsapolás mestersége

Borozó

Borlap a bárban. Hogyan alakítsuk ki a borlapot, hogy adjunk profilt a helynek?
Borozó, borbár, azaz a jó értelemben vett kocsma
Nemzetközi bortrendek. Mi zajlik a nagyvilágban, mi várható nálunk a közeljövőben?
Kézműves borok, terroir: hogyan lesznek a legkisebbekből a legnagyobbak?
Furmint hónap - gasztronómiai akció és Furmint kóstoló
Közösségi borértékesítés tapasztalatai
Történelmi magyar borvidékek

Kávézó

Cserjétől a csészéig
Espresso-technológia
Őrlés és örlemények
A tökéletes kávékészítés legfontosabb szabályai, kerülendő hibák
Barista-bemutató: különleges kávéreceptek
Barista-bemutató: Latte art kezdőknek és haladóknak

Lounge

VIP-jegyet vásárló látogatónk, valamint partnereink számára 10.30 – 19.30 között üzemel a Lounge Corinthia hotel belső teraszán. A jegyár tartalmaz egy büféebédet, valamint a Lounge bárjában kihelyezett top prémim kategóriás italok korlátlan kóstolását és a koktélbár szolgáltatásait.

ZÁRÁS: 20.00 óra
AFTERPARTY: 21.00 órától a Boutiq’ bárban (VI. ker. Paulay E. u. 5.)



BELÉPŐK

Konferencia-belépő a helyszínen: 5000 Ft
Elővételes ár január 15-ig: 4000 Ft
Kedvezményes jegy MBU-tagok, BAARPULT és Bartenders’ Club-tagok számára: 3000 Ft
VIP-belépő
(ebéd, exkluzív, top prémium kategóriás termékkóstolók,meeting-point a VIP-teraszon): 8000 Ft
Kedvezményes VIP-jegy MBU-tagok, BAARPULT és Bartenders’ Club-tagok számára: 7200 Ft

A belépődíj tartalmazza az előadásokon, szemináriumokon való részvételt, valamint az összes termékkóstolást a rendezvény ideje alatt. A karszalag belépést biztosít a Boutiq’ bár esti partijára, valamint a Creol klubban zajló Baarpult afterparty-ra is.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ



Szuna Noémi
Kiadóvezető, az esemény szervezője
Tel: 06 20 914 9417
Mail: szunanoemi@centralpress.hu

Farkas Zoltán
Rendezvényigazgató
Tel: 06 20 947 5488
Mail: farkas@centralpress.hu

Centralpress Hungary Kft.
1084 Bp., József u. 26.
Tel: 06 1 266 8190, 06 20 912 3410
Mail: info@centralpress.hu
Irodavezető: Keresztesi Katalin


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Mindent az italok világáról - Kreatív Italfórum

Nagyszabású eseményen ismerkedhetnek meg az italok világával azok, akik szakmabeliként vagy akár vendégként, fogyasztóként többet szeretnének tudni a kávé- és bárkultúra fortélyairól.


A február 14-én zajló Kreatív Italfórumon mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy olyan termékeket kóstoljon meg, melyek a legjobb éttermek és bárok választékában szerepelnek. Előadások, vezetett italkóstolók, szemináriumok és számos program várja a látogatókat, akik a csupán kétkoktélnyi belépőjegy áráért egész nap ingyenesen tesztelhetik a különböző italokat a kávéktól a párlatokig, vagy akár sorkülönlegességeket, pálinkákat, kézműves borokat.
Kávéházak anno, a világ leghíresebb koktéljai, a nemzetközi bárvilág aktuális trendjei, a párlatok világa, sörtudomány, a kávé útja cserjétől a csészéig, milyenek a kézműves borok – ez csupán ízelítő a programból, melyhez kapcsolódóan a kiállító cégek is számos meglepetéssel készülnek.



A hazai szakma kiválóságai mellett a nemzetközi bárvilág ismert arcai is megjelennek, az esemény vendége lesz Matthijs Janssen mesterdesztilláló, Arno van Eijmeren mixológus, a De Kuyper márkanagykövete, és Nicolas St Jean világbajnok flair bártender. Ők nemcsak előadókként, hanem zsűritagokként is tiszteletüket teszik a rendezvénynek otthont adó Hotel Corinthiában, mert a De Kuyper mixerverseny idei döntője az Italfórum egyik kiemelt programja.
Új luxusmárkák, egy igazán különleges receptkönyv debütálása, Bar Lounge, és számos olyan előadás várja a vendégeket, amitől kihagyhatatlannak ígérkezik az Italfórum, s a show este is folytatódik! A programokról és a részvételi lehetőségekről a www.vendon.hu portál ad részletes tájékoztatást.


RÉSZLETES PROGRAM



• Időpont: 2011. február 14., 10.00 – 20.00 óra között
• Helyszín: Hotel Corinthia Budapest - konferenciaközpont, 1074, Bp., Erzsébet krt. 49.
• Házigazda: Morafcsik Péter, a Bols Mixerakadémia vezetője
• Szeminárium-moderátor: Nagy Zoltán bártulajdonos-bártender (LAB, Boutiq’)
• Szervező: Centralpress lapkiadó/ CAFÉ&Bar, Vendéglátás, Vendon.hu

ELŐADÁSOK A KIÁLLÍTÓTÉRBEN



10.30 – 11.00 Italtörténet – a koktélok születése, a világ leghíresebb koktéljai
Antal B. Gábor szakíró
11.00 – 11.30 A nemzetközi bárvilág aktuális trendjei (klasszikusok újraértelmezése, kísérleti mixológia, tiki, japán bártendeing)
Nagy Zoltán LAB, Boutiq’ bar
11.30 – 12.00 Kávéházi- és bárkultúra Magyarországon anno
Saly Noémi / Magyar Vendéglátóipari Múzeum
13.30 - 14.00 A párlatok világa – gabonák és gyógynövények, avagy mi kerül a hordóba, palackba
Gulyás Csaba párlatszakértő
14.30 – 15.20 Hogyan kerül az ital a palackba – érlelés, erjesztés, desztillálás
Matthijs Janssen mesterdesztilláló
15.30 – 16.20 Bárkultúra felsőfokon - Arno van Eijmeren mixológus
16.30 De Kuyper mixerverseny / klasszikus és flair döntő
19.00 flair show: Nicolas St Jean világbajnok bemutatója

SZEMINÁRIUMTEREM



BARTENDER’S CLUB
Professzionális italkultúra elméletben és gyakorlatban
12.00 – 15.00
Témák: • Koktéltörténet receptekben • Aczél Miksa receptjeinek újraértelmezése • Az ideális bártender – effektivitás, attitűd, vendégkezelés, • Különleges technikák és eszközök • Extrém ízpárosítások a pohárban • Best of B’C receptek

CAFE&BAR
Kávé- és italkultúra a vendéglátásban
16.00 – 18.00
Témák: • Az ideális bárpult • Báreszközök használata • Gyakori hibák a pult mögött és a felszolgálásban • Italértékesítés (jog)szabályosan

KÓSTOLÓSAROK
11.00 – 17.00 óra között
Vezetett italbemutatók és kóstolók (45 p)
11.00vodka – Lukács Roland/Boutiq’ bar
12.00gin – Hatvani Zilia/Boston Bartender School, Szikra Cool Tour House
13.00rum – Kiss Antal/ Bacardi, Flair Planet
14.00bourbon – Kottra Dezső/Bols Mixerakadémia
15.00single malt – Gulyás Csaba/Bartrender magazin
16.00konyak – Dez O’Connell/független tanácsadó bártender

TEMATIKUS SARKOK
11.00 – 17.00óra között
Kóstolással egybekötött tematikus mini-szemináriumok, bemutatók: termékismeret, technológia, kóstolási alapismeretek, különleges termékkategóriák, stb

Söröző

Hazai sörpiac helyzete
Sörtechnológiák – a gabonától a korsóig. Minden, amit a sörgyártásról tudni kell
A sörkóstolás tudománya. Mit és hogyan kóstoljunk a sörben?
Erős sörök - gyenge fogyasztók? Miért jók a magas alkoholtartalmú sörök?
Luxussörök. Nem képzavar, a világ legexkluzívabb sörei.
Sörkorcsolyák: egyszerűen jót!
Bemutató: a sörcsapolás mestersége

Borozó

Borlap a bárban. Hogyan alakítsuk ki a borlapot, hogy adjunk profilt a helynek?
Borozó, borbár, azaz a jó értelemben vett kocsma
Nemzetközi bortrendek. Mi zajlik a nagyvilágban, mi várható nálunk a közeljövőben?
Kézműves borok, terroir: hogyan lesznek a legkisebbekből a legnagyobbak?
Furmint hónap - gasztronómiai akció és Furmint kóstoló
Közösségi borértékesítés tapasztalatai
Történelmi magyar borvidékek

Kávézó

Cserjétől a csészéig
Espresso-technológia
Őrlés és örlemények
A tökéletes kávékészítés legfontosabb szabályai, kerülendő hibák
Barista-bemutató: különleges kávéreceptek
Barista-bemutató: Latte art kezdőknek és haladóknak

Lounge

VIP-jegyet vásárló látogatónk, valamint partnereink számára 10.30 – 19.30 között üzemel a Lounge Corinthia hotel belső teraszán. A jegyár tartalmaz egy büféebédet, valamint a Lounge bárjában kihelyezett top prémim kategóriás italok korlátlan kóstolását és a koktélbár szolgáltatásait.

ZÁRÁS: 20.00 óra
AFTERPARTY: 21.00 órától a Boutiq’ bárban (VI. ker. Paulay E. u. 5.)



BELÉPŐK

Konferencia-belépő a helyszínen: 5000 Ft
Elővételes ár január 15-ig: 4000 Ft
Kedvezményes jegy MBU-tagok, BAARPULT és Bartenders’ Club-tagok számára: 3000 Ft
VIP-belépő
(ebéd, exkluzív, top prémium kategóriás termékkóstolók,meeting-point a VIP-teraszon): 8000 Ft
Kedvezményes VIP-jegy MBU-tagok, BAARPULT és Bartenders’ Club-tagok számára: 7200 Ft

A belépődíj tartalmazza az előadásokon, szemináriumokon való részvételt, valamint az összes termékkóstolást a rendezvény ideje alatt. A karszalag belépést biztosít a Boutiq’ bár esti partijára, valamint a Creol klubban zajló Baarpult afterparty-ra is.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ



Szuna Noémi
Kiadóvezető, az esemény szervezője
Tel: 06 20 914 9417
Mail: szunanoemi@centralpress.hu

Farkas Zoltán
Rendezvényigazgató
Tel: 06 20 947 5488
Mail: farkas@centralpress.hu

Centralpress Hungary Kft.
1084 Bp., József u. 26.
Tel: 06 1 266 8190, 06 20 912 3410
Mail: info@centralpress.hu
Irodavezető: Keresztesi Katalin


« Vissza az előző oldalra