AKTUÁLIS


Új Kapi a Disznókőtől

1999 volt az első, és mindezidáig az utolsó évjárat, mellyel kapcsolatban a Disznókő úgy ítélte meg, hogy dűlőszelektált hatputtonyos aszút hoz forgalomba a dűlő nevével, a Kapival. Most itt a 2005-ös...


A Kapi 6 Puttonyos a Disznókő déli fekvésű szőlőinek a felső harmadában, 150-180 méteres tengerszint feletti magasságban található szőlőből készül, mint írtuk, csak néhány kivételes évjáratban. A dűlőt különleges talajadottságok jellemzik: az agyag és löszrétegekkel apró riolittufás kőzet keveredik.




2005-ben jellemzően a második és harmadik, október 10-e és november 4-e közötti szedésből válogatott legkiválóbb minőségű aszúszemeket használta a pincészet a Kapi 6 puttonyoshoz, mely tisztán furmintból készült, mind az aszúszem, mind az alapbor e fajtából való volt. Az aszúszemek áztatása 100%-ban erjedő mustban történt.

Mészáros László birtokigazgató a következőképpen fogalmazott a 2010. november 4-én megtartott bemutatón: "Az egyedüllő terroir, a csodálatos furmint fajta, a gondos szőlőművelés és szőlőfeldolgozás mind-mind elengedhetetlen a Kapi létrejöttéhez, de mindez még együtt sem elegendő. A Kapi számunkra ugyanis nem csupán a termőhelyet jelöli, hanem olyan stílust, melyet erőteljes minerális karakter és a hosszú érett savaknak köszönhetően, káprázatos frissesség jellemez."

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Új Kapi a Disznókőtől

1999 volt az első, és mindezidáig az utolsó évjárat, mellyel kapcsolatban a Disznókő úgy ítélte meg, hogy dűlőszelektált hatputtonyos aszút hoz forgalomba a dűlő nevével, a Kapival. Most itt a 2005-ös...


A Kapi 6 Puttonyos a Disznókő déli fekvésű szőlőinek a felső harmadában, 150-180 méteres tengerszint feletti magasságban található szőlőből készül, mint írtuk, csak néhány kivételes évjáratban. A dűlőt különleges talajadottságok jellemzik: az agyag és löszrétegekkel apró riolittufás kőzet keveredik.




2005-ben jellemzően a második és harmadik, október 10-e és november 4-e közötti szedésből válogatott legkiválóbb minőségű aszúszemeket használta a pincészet a Kapi 6 puttonyoshoz, mely tisztán furmintból készült, mind az aszúszem, mind az alapbor e fajtából való volt. Az aszúszemek áztatása 100%-ban erjedő mustban történt.

Mészáros László birtokigazgató a következőképpen fogalmazott a 2010. november 4-én megtartott bemutatón: "Az egyedüllő terroir, a csodálatos furmint fajta, a gondos szőlőművelés és szőlőfeldolgozás mind-mind elengedhetetlen a Kapi létrejöttéhez, de mindez még együtt sem elegendő. A Kapi számunkra ugyanis nem csupán a termőhelyet jelöli, hanem olyan stílust, melyet erőteljes minerális karakter és a hosszú érett savaknak köszönhetően, káprázatos frissesség jellemez."

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra