AKTUÁLIS


Pálinka vs. házi lekvár kóstoló

2010. február 24-én egy rendhagyó kóstolóra gyűltek össze a pálinka-gasztronómia szerelmesei az 1894 Borvendéglőben.


A ház sommelier-je, Fabók Mihály ötlete alapján gyümölcspálinkák mérették meg magukat azonos gyümölcsökből készült házi lekvárok társaságában.
Az ötlet briliáns, hiszen mindkét terméknél az elsődleges követelmény az alapanyaggal – az adott gyümölccsel – történő azonosság, természetes összhang, mind illatban, mind pedig ízben.



A vendégek egy játék keretében először vakon kóstolták a pálinkákat, hiszen a szervezők arra is kíváncsiak voltak, vajon mennyire felismerhetőek az adott tételek fajtajegyei?
Második momentum volt a minősítés, a kóstolók véleményüket 1-10-ig terjedő skálán jelezhették, természetesen nem nélkülözve a szubjektívitást.
Harmadik lépés volt – immár segítséggel – a megfelelő lekvár (illetve egy esetben desszert) „összekóstolása” az adott pálinkával, emellé a ház pogácsáját kínálták könnyítésül.

Az estén az alábbi pálinkák mérkőztek a kóstolók kegyeiért:

Brill Gönczi Magyar Barackpálinka 2008
Brill Redhaven Őszibarackpálinka 2008
Brill Földieperpálinka 2008
Brill Málnapálinka 2008
Brill Erdei Szederpálinka2008
Brill Besztercei Szilvapálinka2007

Árpád Kökénypálinka
Árpád Feketeribizlipálinka

Agárdi Birspálinka 2008
Agárdi Aszútörkölypálinka

Zwack Fehéreperpálinka 2008
Zwack Bodzapálinka 2008

Azt büszkén jelenthetjük, minden pálinka remekül illett a hozzá felkínált lekvárhoz, illetve desszerthez, a vendégek egyetlen esetben sem éreztek diszharmóniát.
A kóstoló végeztével a vendégek megszavazták a győztes pálinkát, amely a legmagasabb pontot kapta az értékelésben.
Mivel e sorok írója – érintettsége nyomán - nem szavazott, salamoni döntés született:

Az este győztesei: a Brill Pálinkaház Málna Pálinka 2008, illetve a Zwack Pálinka Manufaktúra Fehér Eper Pálinka 2008-as tétele!

A vendégek elmondásuk szerint kimondottan élvezték eme – megszokottnak egyáltalán nem tekinthető - kóstolót, többek szerint folytatni kellene a megkezdett utat.

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Pálinka vs. házi lekvár kóstoló

2010. február 24-én egy rendhagyó kóstolóra gyűltek össze a pálinka-gasztronómia szerelmesei az 1894 Borvendéglőben.


A ház sommelier-je, Fabók Mihály ötlete alapján gyümölcspálinkák mérették meg magukat azonos gyümölcsökből készült házi lekvárok társaságában.
Az ötlet briliáns, hiszen mindkét terméknél az elsődleges követelmény az alapanyaggal – az adott gyümölccsel – történő azonosság, természetes összhang, mind illatban, mind pedig ízben.



A vendégek egy játék keretében először vakon kóstolták a pálinkákat, hiszen a szervezők arra is kíváncsiak voltak, vajon mennyire felismerhetőek az adott tételek fajtajegyei?
Második momentum volt a minősítés, a kóstolók véleményüket 1-10-ig terjedő skálán jelezhették, természetesen nem nélkülözve a szubjektívitást.
Harmadik lépés volt – immár segítséggel – a megfelelő lekvár (illetve egy esetben desszert) „összekóstolása” az adott pálinkával, emellé a ház pogácsáját kínálták könnyítésül.

Az estén az alábbi pálinkák mérkőztek a kóstolók kegyeiért:

Brill Gönczi Magyar Barackpálinka 2008
Brill Redhaven Őszibarackpálinka 2008
Brill Földieperpálinka 2008
Brill Málnapálinka 2008
Brill Erdei Szederpálinka2008
Brill Besztercei Szilvapálinka2007

Árpád Kökénypálinka
Árpád Feketeribizlipálinka

Agárdi Birspálinka 2008
Agárdi Aszútörkölypálinka

Zwack Fehéreperpálinka 2008
Zwack Bodzapálinka 2008

Azt büszkén jelenthetjük, minden pálinka remekül illett a hozzá felkínált lekvárhoz, illetve desszerthez, a vendégek egyetlen esetben sem éreztek diszharmóniát.
A kóstoló végeztével a vendégek megszavazták a győztes pálinkát, amely a legmagasabb pontot kapta az értékelésben.
Mivel e sorok írója – érintettsége nyomán - nem szavazott, salamoni döntés született:

Az este győztesei: a Brill Pálinkaház Málna Pálinka 2008, illetve a Zwack Pálinka Manufaktúra Fehér Eper Pálinka 2008-as tétele!

A vendégek elmondásuk szerint kimondottan élvezték eme – megszokottnak egyáltalán nem tekinthető - kóstolót, többek szerint folytatni kellene a megkezdett utat.

© BORIGO Online Bormagazin


« Vissza az előző oldalra