AKTUÁLIS


Slow Food Tokaj Convivium

A frissen alakult szervezet a helyi hagyományok gyűjtését és megőrzését, ízműhelyek, szakmai kóstolók szervezését tűzte ki céljául.


Az 1989-ben indult, ma már 132 országban jelen levő Slow Food mozgalom a biodiverzitás védelmét, az íznevelést, az emberszabású életmód elősegítését, a helyi közösségek által megtermelt termékek megóvását tűzte ki célul. A több mint 100 ezer tagot számláló szerveződés alapját a helyi csoportok, a conviviumok képezik.

A tokaji convivium alapító tagjai között van Gergely Miklós, a tállyai Oroszlános Borvendéglő tulajdonosa, Baranczó Attila séf valamint Wille-Baumkauff Márta és Stefan, a Pendits Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosai.

A Tokaj Convivium első nyilvános bemutatkozása 2009. december 10-én volt a tállyai Oroszlános Borvendéglőben Ezen a napon ünnepli a Slow Food világszerte a Terra Madre (Anyaföld) napot.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Slow Food Tokaj Convivium

A frissen alakult szervezet a helyi hagyományok gyűjtését és megőrzését, ízműhelyek, szakmai kóstolók szervezését tűzte ki céljául.


Az 1989-ben indult, ma már 132 országban jelen levő Slow Food mozgalom a biodiverzitás védelmét, az íznevelést, az emberszabású életmód elősegítését, a helyi közösségek által megtermelt termékek megóvását tűzte ki célul. A több mint 100 ezer tagot számláló szerveződés alapját a helyi csoportok, a conviviumok képezik.

A tokaji convivium alapító tagjai között van Gergely Miklós, a tállyai Oroszlános Borvendéglő tulajdonosa, Baranczó Attila séf valamint Wille-Baumkauff Márta és Stefan, a Pendits Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosai.

A Tokaj Convivium első nyilvános bemutatkozása 2009. december 10-én volt a tállyai Oroszlános Borvendéglőben Ezen a napon ünnepli a Slow Food világszerte a Terra Madre (Anyaföld) napot.


« Vissza az előző oldalra