AKTUÁLIS


Fröccsöt csak jó borból!

Egyedülálló kampánnyal folytatja a magyar borok népszerűsítését a Magyar Bormarketing Kht. Az első alkalommal megrendezett Fröccskultúra-kampány a jellegzetesen magyar italt, a minőségi borból készülő fröccsöt népszerűsíti. Tévedés ugyanis, hogy a fröccsöt silány, magában fogyasztásra nem alkalmas borból kell készíteni.


A 2009-es Fröccskultúra-kampány a Nemzeti Bormarketing Program keretében valósul meg azzal a céllal, hogy a méltatlanul háttérbe szorult, jellegzetes és kultúránkba szó szerint „beleivódott” frissítő fogyasztásának lendületet adjon, egyben a mértékletes, minőségi magyar borfogyasztást népszerűsítse. „A fröccs valódi hungarikum, gasztronómiai kultúránk és irodalmunk szerves részét képezi, s emellett trendi, finom frissítő is” – mondta Szabó Borbála, a Magyar Bormarketing Kht. belföldi programigazgatója.
De hogyan illik egymáshoz a minőségi bor és a fröccs? „Tévedés azt hinni, hogy fröccsöt olyan borból készítünk, amelyet különben, szóda nélkül nem innánk meg” – mondta Sinkó Krisztina borszakértő. A WSET Nemzetközi Borakadémia igazgatója szerint ahogy főzni is jó borral szokás, fröccshöz is jó minőségű bort érdemes felhasználni, ha jó eredményt akarunk elérni.
A Fröccskultúra-kampány célja éppen az, hogy a kissé avíttas kocsmaital státuszból a fröccs ismét arra a helyre kerüljön, ami őt megilleti: trendi, finom frissítőital, amely mértékkel fogyasztva még jótékony hatással is van egészségünkre. Ezt az életérzést hirdeti a 2009. június 20-i Fröccsünnep is a Budapest központjában lévő Városháza Parkban. A Deák tér melletti helyszínen Guinness-rekordkísérletre is sor kerül: egy erre a célra gyártott 500 literes pohárban 15.30-kor elkészítjük a „világ legnagyobb kisfröccsét”. A kísérlethez támogatást nyújt az Országos Szikvízkészítő Ipartestület és a Magyar Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendje.
A Fröccsünnepen mindenki olyan fröccsöt fogyaszthat, amelyhez éppen kedve van, a fröccsözéshez pedig előadásokat hallgathat meg a szódáról, arról, hogy milyen borból készül a jó fröccs. A színpadon egész nap zenei program lesz, fellép a Paganza, a Folkfree, Szalonna és Bandája, valamint a Maszkura és a Tücsökraj. A kulturális esemény ingyenesen látogatható, a „világ legnagyobb kisfröccsét” pedig a közönség a rekordkísérletet követően elfogyaszthatja. A kicsik minőségi szőlőlével vagy almalével olthatják szomjukat, és játszóházban nézhetik meg, hogyan készülnek játékok újrahasznosított anyagokból. A rendezvény reggel tíztől este tízig várja az érdeklődőket.
Az Fröccsünnepről, a fröccs történelméről és fröccsfajtákról bővebben a június 8-án induló www.egyjofroccs.hu oldalon lehet tájékozódni.


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Fröccsöt csak jó borból!

Egyedülálló kampánnyal folytatja a magyar borok népszerűsítését a Magyar Bormarketing Kht. Az első alkalommal megrendezett Fröccskultúra-kampány a jellegzetesen magyar italt, a minőségi borból készülő fröccsöt népszerűsíti. Tévedés ugyanis, hogy a fröccsöt silány, magában fogyasztásra nem alkalmas borból kell készíteni.


A 2009-es Fröccskultúra-kampány a Nemzeti Bormarketing Program keretében valósul meg azzal a céllal, hogy a méltatlanul háttérbe szorult, jellegzetes és kultúránkba szó szerint „beleivódott” frissítő fogyasztásának lendületet adjon, egyben a mértékletes, minőségi magyar borfogyasztást népszerűsítse. „A fröccs valódi hungarikum, gasztronómiai kultúránk és irodalmunk szerves részét képezi, s emellett trendi, finom frissítő is” – mondta Szabó Borbála, a Magyar Bormarketing Kht. belföldi programigazgatója.
De hogyan illik egymáshoz a minőségi bor és a fröccs? „Tévedés azt hinni, hogy fröccsöt olyan borból készítünk, amelyet különben, szóda nélkül nem innánk meg” – mondta Sinkó Krisztina borszakértő. A WSET Nemzetközi Borakadémia igazgatója szerint ahogy főzni is jó borral szokás, fröccshöz is jó minőségű bort érdemes felhasználni, ha jó eredményt akarunk elérni.
A Fröccskultúra-kampány célja éppen az, hogy a kissé avíttas kocsmaital státuszból a fröccs ismét arra a helyre kerüljön, ami őt megilleti: trendi, finom frissítőital, amely mértékkel fogyasztva még jótékony hatással is van egészségünkre. Ezt az életérzést hirdeti a 2009. június 20-i Fröccsünnep is a Budapest központjában lévő Városháza Parkban. A Deák tér melletti helyszínen Guinness-rekordkísérletre is sor kerül: egy erre a célra gyártott 500 literes pohárban 15.30-kor elkészítjük a „világ legnagyobb kisfröccsét”. A kísérlethez támogatást nyújt az Országos Szikvízkészítő Ipartestület és a Magyar Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendje.
A Fröccsünnepen mindenki olyan fröccsöt fogyaszthat, amelyhez éppen kedve van, a fröccsözéshez pedig előadásokat hallgathat meg a szódáról, arról, hogy milyen borból készül a jó fröccs. A színpadon egész nap zenei program lesz, fellép a Paganza, a Folkfree, Szalonna és Bandája, valamint a Maszkura és a Tücsökraj. A kulturális esemény ingyenesen látogatható, a „világ legnagyobb kisfröccsét” pedig a közönség a rekordkísérletet követően elfogyaszthatja. A kicsik minőségi szőlőlével vagy almalével olthatják szomjukat, és játszóházban nézhetik meg, hogyan készülnek játékok újrahasznosított anyagokból. A rendezvény reggel tíztől este tízig várja az érdeklődőket.
Az Fröccsünnepről, a fröccs történelméről és fröccsfajtákról bővebben a június 8-án induló www.egyjofroccs.hu oldalon lehet tájékozódni.


« Vissza az előző oldalra